Μάνδρα: Κάλεσμα των οικογενειών των 25 θυμάτων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο την Τρίτη

«Μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα για μία καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία», τονίζεται στην ανακοίνωση του συλλόγου των θυμάτων.
Ήταν ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου του 2017 όταν η έντονη βροχόπτωση στη Δυτική Αττική άφηνε πίσω της 25 νεκρούς στη Μάνδρα.
Σχεδόν επτάμισι χρόνια μετά, και καθώς επίκειται σχετική εκδίκαση στον Άρειο Πάγο, οι οικογένειες των θυμάτων συνεχίζουν να διεκδικούν «δικαιοσύνη και τιμωρία για τους θύτες» της τραγωδίας.
Εν όψει της εκδίκασης αναίρεσης των ποινών από τον Άρειο Πάγο, την Τρίτη (18.03.2025), ο «Σύλλογος Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας 2017» με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα απόψε (16.03.2025) επισημαίνει ότι «είναι πολύ περισσότερα από μία νομική διαδικασία. Είναι μια μάχη για την αλήθεια, την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη που όλοι αξίζουμε».
Η ανακοίνωση:
«Ενώνουμε τις φωνές μας για το δίκιο!
Η εκδίκαση αναίρεσης των ποινών από τον Άρειο Πάγο, που θα γίνει την Τρίτη 18/03/2025 είναι πολύ περισσότερα από μια νομική διαδικασία.
Είναι μια μάχη για την αλήθεια, την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη που όλοι αξίζουμε.
Καλούμε όλους εσάς, να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί μας και να δείξετε την αλληλεγγύη σας.
Η παρουσία σας μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Ας σταθούμε δίπλα στα 25 θύματα!
Ας τους δώσουμε φωνή εκεί που δεν ακούγετε η δική τους!
Ελάτε να δείξουμε ότι, μαζί, μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, διεκδικώντας δικαιοσύνη για τα πραγματικά θύματα και τιμωρία για τους θύτες.
Μας ζητήσατε να σας καλέσουμε και μας είπατε πως αν το κάνουμε θα έρθετε.
Ήρθε η ώρα.
Η σιωπή είναι συνενοχή.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ, Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
Μάνδρα 15/11/2017. ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ!».
Οι 24 από τους 25 νεκρούς ήταν στη Μάνδρα και 1 στην περιοχή της Νέας Περάμου (θέση Νεράκι).
Στη Μάνδρα 1.064 κτίρια, και ειδικότερα 794 σπίτια, 126 επαγγελματικοί χώροι, 8 δημόσια κτίρια και 136 αποθήκες και υπόγεια, υπέστησαν ζημιές.
Στις περιοχές των Μεγάρων και στη Νέα Πέραμο τουλάχιστον 448 κτίρια καταστράφηκαν, από τα οποία 228 ήταν σπίτια, 38 επαγγελματικοί χώροι, 6 δημόσια κτίρια και 123 αποθήκες και υπόγεια.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος έχει ζητήσει την αναίρεση της απόφασης για τους τέσσερις κατηγορούμενους που απαλλάχθηκαν απ’ όλες τις κατηγορίες, αλλά και για τους τρεις κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις