MENU
weather-icon 23 oC
Αναζήτηση:

Δεν παίρνεις δίπλωμα ποτέ - Έτσι εξετάζουν τους νέους οδηγούς στην Κίνα!

Δεν παίρνεις δίπλωμα ποτέ - Έτσι εξετάζουν τους νέους οδηγούς στην Κίνα!

Ακόμα και οι πιο «σκληροί» πολέμιοι του συστήματοςεξετάσεων οδήγησηςστην Ελλάδα, θα αναθεωρήσουν εφόσον παρακολουθήσουν τα ακραία τεστ που εφαρμόζονται στηνΚίνα.

Αρκετοί είναι οι υποψήφιοι οδηγοί στη χώρα μας που χαρακτηρίζουνδύσκολο το πρακτικό σκέλοςτωνεξετάσεων απόκτησηςδιπλώματος οδήγησης, ζητώντας να μειωθεί ο βαθμός δυσκολίας.

Ειδικότερα, θεωρούν«βουνό» τη δοκιμασία οπισθογωνίας, και ταυτόχρονα θα επιθυμούσαν να «χαλαρώσουν» οι απαιτήσεις των εξεταστών κατά τη δοκιμασία τηςστάθμευσης παράλληλα με το πεζοδρόμιο.

Από την άλλη, ακόμα και οιπιο «σκληροί» πολέμιοι του υφιστάμενου συστήματοςίσως… μαλακώσουν εφόσον παρακολουθήσουν τις ακραίες δοκιμασίες που υποβάλλονται οιυποψήφιοι οδηγοί στην Κίνα.

Ξεκινώντας από το θεωρητικό σκέλος των εξετάσεων, εν αντιθέσει με το τεστ των30 ερωτήσεωνπου ισχύει στην Ελλάδα, στην Κίνα οιμαθητές οφείλουν να απαντήσουν σε 100 ερωτήσεις.

Όσον αφορά τοπρακτικό σκέλος, αυτό χωρίζεται σεδύο τμήματα: Το ένα αφορά κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο (όπως και στη χώρα μας), ενώ το δεύτερο αφορά σε ένατεστ οδηγικών ικανοτήτων,το οποίο θα τρόμαζε ακόμα και τους οδηγούς της…Formula 1.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, συγκεντρώνοντας πάνω από178 εκατ. προβολές,οι υποψήφιοι οδηγοί καλούνται να κινηθούν με ευλαβική ακρίβεια μέσα σεστενές λωρίδεςπου έχουν οριοθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ναεκτοξεύουν τον βαθμό δυσκολίας.

Χωρίς να αποκλινουν εκατοστάστο από τα οριοθετημένα τμήματα στην άσφαλτο, οι υποψήφιοι οδηγοί πρέπει να κινηθούνμε ακρίβεια σε κύκλους,την ίδια ώρα που απαιτείται να φέρουν εις πέρας με τηνόπισθεν απότομες στροφές και δύσκολες ανηφόρες.

Πηγή: carandmotor.gr