MENU
weather-icon 25 oC
Αναζήτηση:

Πέθανε η θρυλική σταρ του Μπρόντγουεϊ Chita Rivera

Πέθανε η θρυλική σταρ του Μπρόντγουεϊ Chita Rivera

Ένα από τα πιο διάσημα αστέρια του Μπρόντγουεϊ, η Τσίτα Ριβέρα, πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Την είδηση του θανάτου της Τσίτα Ριβέρα έκανε γνωστή η κόρη της Λίζα Μορντέντε, λέγοντας ότι πέθανε ήσυχα στη Νέα Υόρκη μετά από μια σύντομη ασθένεια.

Η βραβευμένη με Tony καλλιτέχνιδα ήταν γνωστή για την επιτυχημένη θεατρική της καριέρα για σχεδόν επτά δεκαετίες. Μερικοί από τους πιο αξιοσημείωτους ρόλους της είναι η Anita στο West Side Story και η Rose στο Bye Bye Birdie.

Το βιογραφικό της Τσίτα Ριβέρα

Η Τσίτα Ριβέρα γεννήθηκε το 1933 στην Ουάσιγκτον από Πορτορικανό πατέρα και μητέρα σκωτσέζικης και ιρλανδικής καταγωγής. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Μπρόντγουεϊ τη δεκαετία του 1950, παίζοντας ρόλους σε παραγωγές όπως το Can-Can και το Mr Wonderful.

Το 1957, ήταν στο αρχικό καστ του West Side Story όπου έπαιξε το ρόλο της Anita,μια παράσταση που της άνοιξε το δρόμο στο Μπρόντγουεϊ. Αμέσως μετά, η Ριβέρα ήταν υποψήφια για βραβείο Tony για την ερμηνεία της ως Rose στο μιούζικαλ Bye Bye Birdie μαζί με τον Ντικ Βαν Ντάικ. Μερικές δεκαετίες αργότερα, πρωταγωνίστησε σε έναν άλλο εμβληματικό ρόλο: την ερμηνεύτρια Velma Kelly στο Chicago.

Ήταν γνωστή ως «τριπλή απειλή», τραγουδούσε, χόρευε και έπαιζε σε πολλές επιτυχίες στο Μπρόντγουεϊ και ήταν πρωτοπόρος για τις Λατίνεςγυναίκες. Είχε βραβευτεί με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, το πιο σημαντικό μετάλλιο στις ΗΠΑ, που της δόθηκε από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Με πληροφορίεςτου BBC