MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Πολικό ψύχος σαρώνει την Κίνα: Θερμοκρασίες ρεκόρ μέχρι και 52,3 βαθμούς υπό το μηδέν

Πολικό ψύχος σαρώνει την Κίνα: Θερμοκρασίες ρεκόρ μέχρι και 52,3 βαθμούς υπό το μηδέν

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα είναι-53 βαθμούς.

Πολικό κύμα ψύχους σαρώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα την Κίνα, με τιςμετεωρολογικές αρχές να ανανεώνουν τον συναγερμό τους σε χρώμα πορτοκαλί.

Λόγω της κατάστασης οι κινεζικές μετεωρολογικές αρχές συγκεκριμένα εξέδωσαν τησοβαρότερη προειδοποίηση, την πορτοκαλί, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις τους αναμένονται μεγάλες πτώσεις της θερμοκρασίας στα περισσότερα τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία που καταγράφηκε εχθέςστην κωμόπολη Τουερχόνγκ της κομητείας Φουγιούν ήταν 52,3 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν, κάτι πουαναδεικνύει το ψύχος που κυριαρχεί.

Η θερμοκρασία αυτή ξεπέρασε την μέχρι τώρα χαμηλή θερμοκρασία ρεκόρ των -51,5 βαθμών Κελσίου που είχε καταγραφεί στις 21 Ιανουαρίου 1960.Η χαμηλότερη θερμοκρασία ωστόσοπου έχει καταγραφεί ποτέ στην Κίνα είναι53 βαθμοί κάτω από το μηδένκαι καταγράφηκε στη Μοχέ, μια πόλη στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ πέρυσι στις 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας, οι θερμοκρασίες θα σημειώσουνπτώση κατά 8 μέχρι και 12 βαθμούς Κελσίουστις περισσότερες περιοχέςτηςΚίναςμέχρι την Πέμπτη. Μάλιστα σε τμήματα των επαρχιών Χουνάν και Γκουιζού αλλά και στη βορειοανατολική Κίνα οι θερμοκρασίες ενδέχεται να σημειώσουνπτώση πολύ περισσότερο από 20 βαθμούς Κελσίου.

Μετά από αυτές τις προβλέψεις οι τοπικές κυβερνήσεις καλούνται να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ υπάρχεισυμβουλή στον πληθυσμό να μην εκτίθεται στο ψύχος και ζήτησε να προστατευθούνοι σοδειέςκαι τα προϊόντα. Σημειώνεται πως η Κίνα έχει ένα συγκεκριμένοσύστημα τριών βαθμών με χρώματα για να προειδοποιεί για κακοκαιρία. Το πορτοκαλί είναι για τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα καιστη συνέχεια ακολουθούντο κίτρινο και το μπλε.

Με πληροφορίες από Reuters