MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:

Σφοδρός χιονιάς σαρώνει το Ελσίνκι: Προβλήματα σε αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια

Σφοδρός χιονιάς σαρώνει το Ελσίνκι: Προβλήματα σε αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια

Ειδικοί επισημαίνουν πως ο παγετός που σημειώνεται είναι ασυνήθιστος για την εποχή.

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσαν σήμερα στο Ελσίνκι, οι σφοδρές χιονοπτώσεις και ο παγετός που πλήττει τις τελευταίες ώρες τηνπρωτεύουσα της Φινλανδίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, ο παγετός που σημειώνεται στοΕλσίνκι είναι ασυνήθιστος για την εποχή, αφού ο υδράργυρος κυμαίνεται συνήθως γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου ή ακόμηκαι πιο ψηλά.Λόγω της κατάστασης, οοργανισμός αστικών συγκοινωνιών του Ελσίνκι (HSL) ανακοίνωσε την αναστολή όλων των δρομολογίων του τραμ, καθώς έχουν παγώσει τα ηλεκτροφόρα καλώδια και σε ορισμένα σημεία έχει συσσωρευτεί χιόνι που εμποδίζει τη διέλευση των συρμών.

Μειωμένα είναιπαράλληλα καιτα δρομολόγια των λεωφορείων και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων αναφέρθηκαν σε αρκετά αεροδρόμια τηςΦινλανδίας. Εκτός από τοΕλσίνκι, η κακοκαιρία πλήττει και άλλες πόλεις στα νότια της χώρας, όπου το πρωί της Τρίτηςλεωφορεία εξετράπησαν της πορείας τους και βγήκαν από τον δρόμο εξαιτίας χιονοθύελλας, σύμφωνα με τη φινλανδική τηλεόραση.