MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:

Η γυναίκα που έζησε πάνω σε ένα δέντρο 1.000 ετών για περισσότερα από δύο χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Η γυναίκα που έζησε πάνω σε ένα δέντρο 1.000 ετών για περισσότερα από δύο χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοναδικό είναι το επίτευγμα μιας γυναίκας που αποφάσισε να μείνει σε ένα δέντρο, για περισσότερα από δύο χρόνια, προκειμένου να το προστατέψει από μια εταιρεία ξυλείας.

Στα καταπράσινα δάση της Καλιφόρνιας βρισκόταν ένας πανύψηλος γίγαντας, ένα ερυθρόξυλο ύψους 54 μέτρων, γνωστό ως Luna, με τις ρίζες του βαθιά χωμένες στη γη εδώ και σχεδόν μια χιλιετία. Όμως η ύπαρξη της Luna απειλήθηκε από την αδυσώπητη πορεία της βιομηχανίας, καθώς η εταιρεία ξυλείας Pacific Lumber Company επεδίωκε να κόψει αυτό το αρχαίο φρουρό του δάσους.

Η Julia Butterfly Hill, μια γυναίκα της οποίας το όνομα θα γινόταν συνώνυμο του περιβαλλοντικού ακτιβισμού και της ακλόνητης αποφασιστικότητας ήταν εκείνη που τον Δεκέμβριο του 1997, ξεκίνησε μια αξιοσημείωτη διαμαρτυρία, υποσχόμενη να σώσει τη Luna από το τσεκούρι του υλοτόμου. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα οδυνηρό και γεμάτο δέος ταξίδι που θα τραβούσε την προσοχή του κόσμου και θα άλλαζε για πάντα την πορεία των προσπαθειών για τη διατήρηση της φύσης.

Για 738 ημέρες, η Julia έζησε ανάμεσα στα κλαδιά της Luna, το αυτοσχέδιο σπίτι της κρεμασμένο ψηλά πάνω από το δάσος. Αψηφώντας τα στοιχεία της φύσης, τη μοναξιά και τη συνεχή απειλή έξωσης, παρέμεινε ακλόνητη στην αποστολή της να προστατεύσει τη Luna και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την κατάσταση των παλαιών ερυθρόδεντρων.

Η διαμαρτυρία της Julia χτύπησε μια χορδή με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, κινητοποιώντας την υποστήριξη και πυροδοτώντας συζητήσεις σχετικά με την επείγουσα ανάγκη να διατηρήσουμε τους φυσικούς θησαυρούς του πλανήτη μας. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνέρρευσαν στη σκηνή, καταγράφοντας τη μοναχική στάση της Julia ενάντια στην απληστία των εταιρειών και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Τον Δεκέμβριο του 1999, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων και αυξανόμενη δημόσια πίεση, επιτεύχθηκε συμφωνία για να γλιτώσει η Luna και η γύρω γη από τις δραστηριότητες υλοτομίας. Η ακλόνητη αποφασιστικότητα και η ακούραστη υπεράσπιση της Julia είχαν επικρατήσει, μετατρέποντας τη Luna σε φάρο ελπίδας και ανθεκτικότητας για τους οικολόγους σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: gazzetta.gr