MENU
weather-icon 21 oC
Αναζήτηση:

Ο Ντόναλντ Τράμπ καταδικάστηκε για τον χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Ο Ντόναλντ Τράμπ καταδικάστηκε για τον χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Η καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ αν και θεωρητικά μπορεί να τον οδηγήσει ακόμα και στις φυλακές, δεν φαίνεται πιθανό να του κόψει το δρόμο για την προεδρία των ΗΠΑ.

Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Αλλά πλέον είναι γεγονός και ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος για συνολικά 34 κατηγορίες που τον βάραιναν, στην ποινική δίκη για την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Δηλαδή για τα χρήματα που της έδωσε μέσω του δικηγόρου του για να κρατήσει μυστική τη σεξουαλική τους σχέση, με τα χρήματα να προέρχονται από τα κονδύλια της προεκλογικής του καμπάνιας. Δηλαδή παράνομα χρήματα, χωρίς δικαιολογητικά.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, άκουσε την απόφαση που είναι μοναδική στην ιστορία των ΗΠΑ, με τους ώμους κυρτωμένους, στην αίθουσα όπου διεξήχθη η ακροαματική διαδικασία. Αργότερα κατήγγειλε την απόφαση.

Να πάει στη φυλακή είναι μάλλον απίθανο, αν και δεν αποκλείεται από τις ποινές που προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα, κυρίως λόγω λευκού ποινικού μητρώου και όχι γιατί είναι πρώην πρόεδρος και υποψήφιος ξανά για την προεδρία. Σε κάθε περίπτωση οι ποινές θα ανακοινωθούν στις 11 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το thetoc.gr ο Τραμπ κρίθηκε ένοχος για συνωμοσία που είχε στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή της Στόρμι Ντάνιελς, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2016. Μάλιστα κάλυπτε τα ίχνη του σε επαγγελματικά αρχεία, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάστηκε για έγκλημα τη στιγμή που επιδιώκει μια δεύτερη θητεία.

Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες ο Τραμπ

Μετά από διαβουλεύσεις, oι ένορκοι ανακοίνωσαν ότι έκριναν τον Τραμπ ένοχο και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Για την έκδοση οποιασδήποτε ετυμηγορίας απαιτούνταν ομοφωνία.

Η ετυμηγορία βυθίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ανεξερεύνητο έδαφος ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, καθώς ο Τραμπ, θα προσπαθήσει να κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ, 77 ετών, αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα και αναμενόταν να ασκήσει έφεση.

Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, αν και άλλοι που καταδικάζονται για αυτό το έγκλημα συχνά λαμβάνουν μικρότερες ποινές, πρόστιμα ή αναστολή. Η φυλάκιση δεν θα τον εμποδίσει να κάνει προεκλογική εκστρατεία ή να αναλάβει το αξίωμα, αν κερδίσει