MENU
weather-icon 21 oC
Αναζήτηση:

Στόρμι Ντάνιελς: Η πρώην πορνοστάρ που δεν σιώπησε και οδήγησε στην ιστορική καταδίκη Τραμπ

Στόρμι Ντάνιελς: Η πρώην πορνοστάρ που δεν σιώπησε και οδήγησε στην ιστορική καταδίκη Τραμπ

Ιστορία γράφτηκε στις ΗΠΑ με την πρώτη καταδίκη πρώην προέδρου της χώρας μετά την ανακοίνωση του ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης στον Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε «ένοχος» για το σύνολο των 34 κατηγοριών που τον βάραιναν στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη σχετικά με την υπόθεση της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Καταδικάστηκε για παραποίηση αρχείων με σκοπό να καλύψει την καταβολή 130.000 δολαρίων προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς λίγο καιρό πριν από την εκλογική νίκη του Τραμπ το Νοέμβριο του 2016, ώστε να μην αποκαλυφθεί η εξωσυζυγική σχέση που είχαν συνάψει 10 χρόνια νωρίτερα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος στην ιστορία των ΗΠΑ που καταδικάζεται για έγκλημα τη στιγμή, μάλιστα, που επιδιώκει μια δεύτερη θητεία.

Οι ένορκοι διαπίστωσαν ότι είχε πλαστογραφήσει αρχεία για να αποκρύψει τον σκοπό των χρημάτων που δόθηκαν στον άλλοτε συνεργάτη του δικηγόρο τον Μάικλ Κόεν.

Τα πλαστά αρχεία συγκάλυπταν τις πληρωμές, εμφανίζοντάς τις ως συνήθη νομικά έξοδα, ενώ στην πραγματικότητα ο Τραμπ αποζημίωσε τον Κοέν για μια συμφωνία ύψους 130.000 δολαρίων με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς ώστε η τελευταία να κρατήσει το στόμα της κλειστό για την σεξουαλική επαφή της με τον Τραμπ.

Το αμέσως επόμενο ερώτημα στα χείλη όλων είναι ένα: Θα πάει φυλακή ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ; Αυτό είναι απίθανο, λένε οι ειδικοί. Η ανακοίνωση της ποινής του έχει οριστεί για τις 11 Ιουλίου.

Το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι: Θα μπορέσει να κατέβει για πρόεδρος των ΗΠΑ;

Παρότι η ετυμηγορία σε βάρος του κ. Τραμπ είναι ιστορική, δεν τον εμποδίζει να πάρει μέρος στις προεδρικές εκλογές και ο αντίκτυπός της στην αναμέτρηση είναι ακόμη δύσκολο να προβλεφθεί.

Η συνάντηση με την Στόρμι Ντάνιελς, το σεξ και η πληρωμένη σιωπή

Εκείνη ήταν μια επιτυχημένη πορνοστάρ, 27 ετών. Την έλεγαν Στόρμι Ντάνιελς. Εκείνος ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, 60 ετών. Ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ. Γνωρίστηκαν σε ένα τουρνουά γκολφ το 2006. Η δεύτερη σύζυγός του Τραμπ, Μελάνια, δεν ήταν εκεί, είχε μόλις γεννήσει τον Μπάρρον Γούιλιαμ Τραμπ.

Έκαναν σεξ σε δωμάτιο ξενοδοχείου και αυτό ήταν όλο. Δεν έμοιαζε να τον νοιάζει κι αν θα μαθευόταν.

Δέκα χρόνια αργότερα όμως, το 2016, λίγο πριν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, την πλήρωσε 130.000 δολάρια για να μην το παραδεχτεί σε κανέναν. Ήταν παράνομο που εκείνη δέχθηκε τα χρήματα; Όχι.

Μόνο που ο δικηγόρος του, Μάικλ Κοέν που ανέλαβε να κάνει τα διαδικαστικά και να προχωρήσει στην πληρωμή, τα πέρασε στα έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας. Αυτό ήταν παράνομο.

Οκτώ χρόνια αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο και μάλιστα ενώ θέλει διακαώς να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Η Στόρμι μίλησε, ο Τραμπ έγινε έξαλλος, οι ένορκοι μαγεύτηκαν, αλλά και ενοχλήθηκαν.

Η 45χρονη Στόρμι Ντάνιελς, πρώην στρίπερ, πορνοστάρ, σκηνοθέτης και επιχειρηματίας γεννήθηκε στη Λουιζιάνα και το πραγματικό της όνομα είναι Στέφανι Κλίφορντ.

Για μεγάλη μερίδα της αμερικανικής κοινωνίας, η Στόρμι Ντάνιελς εργάζεται στη βιομηχανία πορνό άρα είναι μια γυναίκα ελευθέρων ηθών, με έντονη σεξουαλική ζωη.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ την έχουν προσβάλλει τακτικά την στα social media απηχώντας τον Ρεπουμπλικανό ηγέτη που της έδωσε το περιβόητο παρατσούκλι «αλογομούρα».

Επιπλέον, έκανε εμφανίσεις σε mainstream ταινίες του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένων των κωμωδιών «The 40-Year-Old Virgin» και «Knocked Up».

Ασχολήθηκε επίσης με την πολιτική και στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι είναι Ρεπουμπλικανή – το ίδιο κόμμα με τον Τραμπ.

Η πρώην πορνοστάρ μοιράστηκε στις καταθέσεις της πικάντικες λεπτομέρειες σχετικά τη σεξουαλική συνεύρεση που φέρεται να είχε το 2006 με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον ίδιο να γίνεται έξαλλος αρκετές φορές και να φτάνει στο σημείο να την «βρίζει δυνατά» αλλά και το τι οδήγησε στην πληρωμή του χρηματικού ποσού της σιωπής.

Στην αρχή ήταν κάπως νευρική. Μιλούσε τόσο γρήγορα που της ζητήθηκε να κατεβάσει ρυθμούς. Η Στόρμι Ντάνιελς κατέθεσε για την πρώτη της συνάντηση με τον Τραμπ σε ένα τουρνουά γκολφ διασημοτήτων στον οποίο συμμετείχαν διασημότητες στην Λέικ Τάχο στη Νεβάδα το 2006.

Έπειτα από μια «πολύ σύντομη συνάντηση» ένα μέλος της ασφάλειας «μου είπε “ο κύριος Τραμπ θα ήθελε να μάθει αν επιθυμείτε να δειπνήσετε μαζί του”», κατέθεσε η Ντάνιελς.

Η σύζυγος του κ. Τραμπ, Μελάνια Τραμπ, δεν ήταν στο τουρνουά, ήταν λεχώνα.

Στη συνέχεια θυμήθηκε ότι έφτασε στη σουίτα του Τραμπ για το δείπνο στη λίμνη Τάχο, σε ένα θέρετρο ανάμεσα στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα. Κατέθεσε ότι την συνάντησε στην πόρτα φορώντας μεταξωτές πιτζάμες.

Πήγε στο μπάνιο και όταν βγήκε ο Τραμπ ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι φορώντας μόνο ένα μποξεράκι και ένα μπλουζάκι. Έκαναν σεξ.

Η Στόρμι χαρακτήρισε την συνεύρεσή τους «πολύ σύντομη εμπειρία», είπε ότι ο Τραμπ την συνέκρινε με την όμορφη και έξυπνη κόρη του Ιβάνκα, ενώ για τη σύζυγό του Μελάνια της είπε να μην ανησυχεί, λέγοντας ότι δεν κοιμούνται καν στο ίδιο κρεβάτι.

«Τελικά συνευρέθηκα μαζί του», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε, έπειτα από αίτημα της εισαγγελέα, ότι ο Τραμπ δεν έβαλε προφυλακτικό. «Ντρέπομαι που δεν μπόρεσα να το σταματήσω, να πω όχι», τόνισε η Ντάνιελς.

Αφού ο Τραμπ την προκάλεσε να του δώσει μερικές ξυλιές με ένα περιοδικό, κάτι που εκείνη δέχθηκε να κάνει, «ήταν πολύ πιο ευγενικός στη συνέχεια».

Ο δικαστής Χουάν Μερτσάν αναγνώρισε ότι «υπήρχαν κάποια πράγματα που θα ήταν καλύτερα να μην ειπωθούν», ζητώντας από τους εισαγγελείς να μην ρωτούν λεπτομέρειες τόσο προσωπικής φύσης.

Η δικηγόρος του Τραμπ, Σούζαν Νίσελες, προσπάθησε να υπονομεύσει την αφήγηση της κ. Ντάνιελς για τη συνάντηση, οδηγώντας τις δύο γυναίκες να φωνάζουν ουσιαστικά η μία στην άλλη.

Άφησε να εννοηθεί ότι η Στόρμι Ντάνιελς επινόησε την υποτιθέμενη σεξουαλική συνάντηση και την κατηγόρησε ότι είπε ψέματα σχετικά με το δείπνο στη σουίτα του ξενοδοχείου.

«Προσπαθείτε να με ξεγελάσετε για να πω κάτι που δεν είναι απολύτως αληθινό», απάντησε η πρώην πορνοστάρ.

Απειλές και πληρωμές για να παραμείνει σιωπηλή

Όπως κατέθεσε η πρώην πορνοστάρ, εκμυστηρεύτηκε σε λίγους ανθρώπους τη συνάντησή της με τον Τραμπ. Η Ντάνιελς επεσήμανε ότι τα επόμενα χρόνια συνάντησε τον Τραμπ κάποιες φορές σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, προτού χάσουν επαφή.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, όταν ο δισεκατομμυριούχος ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2016, ο ατζέντης της τη συμβούλευσε να εκμεταλλευθεί το γεγονός για να κερδίσει χρήματα.

Αμερικανική ταμπλόιντ, ο ιδιοκτήτης της οποίας ήταν φίλος του Ρεπουμπλικάνου, είχε ήδη πληρώσει δύο φορές για να αγοράσει κατ’ αποκλειστικότητα τα δικαιώματα παρόμοιων ιστοριών, τις οποίες ποτέ δεν δημοσίευσε.

«Τα χρήματα δεν με ενδιέφεραν. Ήθελα να γίνει γνωστή η υπόθεση», διαβεβαίωσε, ενώ πρόσθεσε ότι το 2011 άγνωστος την απείλησε σε χώρο στάθμευσης στο Λας Βέγκας για να μη μιλήσει για τη σχέση της με τον Τραμπ.

Ρόλο «κλειδί» στην πολύκροτη υπόθεση διαδραμάτισε ο πρώην δικηγόρος και στενός συνεργάτης του Τραμπ, Μάικλ Κόεν. Ο Κόεν ήταν εκείνος που πλήρωσε την Ντάνιελς το 2016 με 130.000 δολάρια τα οποία δόθηκαν στη Ντάνιελς κρυφά μέσω μιας εταιρείας- βιτρίνα, λίγο πριν από τις εκλογές του 2016 – εκλογές που κέρδισε ο Τραμπ.

Ο Κοέν αποζημιώθηκε το 2017 από τον Οργανισμό Τραμπ, με τα έξοδα να χαρακτηρίζονται «δικαστικά».

Η Ντάνιελς εξήγησε μάλιστα ότι βιάστηκε να πάρει τα χρήματα πριν τις εκλογές, καθώς ανησυχούσε για την ασφάλεια της οικογένειάς της μετά από απειλές να κρατήσει το στόμα της κλειστό.

Μάλιστα, όπως έχει πει σε συνέντευξή της το 2018, τη χρονιά της γέννησης της κόρης της είχε συμβεί ένα πολύ τρομακτικό περιστατικό. Ένας άγνωστος της άνδρας την είχε πλησιάσει σε ένα πάρκινγκ στο Λας Βέγκας ενώ ήταν με το μωρό στο καρότσι και της είχε πει: “Τι όμορφο κοριτσάκι. Κρίμα θα ήταν να συμβεί κάτι στη μητέρα της” και είχε συμπληρώσει απειλητικά: “Άφησε τον Τραμπ ήσυχο”. Το περιστατικό συνέπεσε με την τηλεοπτική συνέντευξή της που είχε προγραμματιστεί εκείνες της μέρες και όπου είχε ερωτηθεί για τον Τραμπ.

Είπε ότι αυτό συνέβη λίγο αφότου συμφώνησε να δώσει συνέντευξη στο περιοδικό In Touch.

Όπως έχει καταθέσει, πριν την προβολή της μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης, ο τότε δικηγόρος του Τραμπ Κοέν την είχε απειλήσει, μέσω των ανθρώπων μιας εταιρείας βιτρίνα που συνδεόταν με τον ίδιο, ότι θα της έκανε αγωγή ύψους 20 εκατ. δολαρίων για παραβίαση συμφωνίας εμπιστευτικότητας (non disclosure agreement).

Εκείνη όμως είχε αποφασίσει να μιλήσει.

«Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου» δήλωσε η ίδια.

Η Στόρμι Ντάνιελς έχει παντρευτεί για τέταρτη φορά. Ο σύζυγός της είναι ο 50χρονος Μπάρετ Μπλέιντ, σκηνοθέτης και ηθοποιός ταινιών ενηλίκων και συμπρωταγωνιστής της Ντάνιελς.

a12

Τους τελευταίους μήνες, η Στόρμι Ντάνιελς ταξιδεύει σε όλη την Αμερική για την προώθηση της ταινίας ντοκιμαντέρ με τίτλο «Stormy» μέσω της οποίας δίνει τις δικές της απαντήσεις για όλους και για όλα.