MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:

Το 55% των Αμερικανών αντιτίθεται στην αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στο Ισραήλ

Το 55% των Αμερικανών αντιτίθεται στην αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στο Ισραήλ

Η δημοσκόπηση του Συμβουλίου του Σικάγο έδειξε μια πτώση στην υποστήριξη των Αμερικανών στην αποστολή στρατευμάτων για την άμυνα του Ισραήλ

Η Washington Post ανέφερε ότι μια δημοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία στην Αμερική αντιτίθεται στην αποστολή δυνάμεων για να υπερασπιστεί το Ισραήλ εάν το τελευταίο δεχθεί επίθεση από τις γειτονικές του χώρες.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα ανέφερε ότι μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Συμβούλιο Παγκόσμιων Υποθέσεων του Σικάγο έδειξε ότι το 55% των Αμερικανών αντιτάχθηκαν στην αποστολή αμερικανικών δυνάμεων για να υπερασπιστούν το Ισραήλ εάν οι γείτονές του επιτεθούν, ενώ το 41% υποστήριξε να γίνει κάτι τέτοιο.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη διαδικτυακά από τις 21 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, πριν από τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια και την επακόλουθη ιρανική απειλή, σε εθνικό δείγμα 1.056 ενηλίκων Αμερικανών με περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 3,2 ποσοστιαίες μονάδες. Το δείγμα λήφθηκε μέσω του KnowledgePanel της Ipsos, μιας συνεχιζόμενης ομάδας έρευνας που στρατολογήθηκε μέσω τυχαίας δειγματοληψίας νοικοκυριών στις ΗΠΑ.

Η δημοσκόπηση του Συμβουλίου του Σικάγο έδειξε μια πτωτική μετατόπιση στην υποστήριξη των Αμερικανών για την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην άμυνα του Ισραήλ.

Το μερίδιο των Αμερικανών που υποστηρίζουν την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων για να υπερασπιστούν το Ισραήλ εάν οι γείτονές του επιτεθούν (41%) είναι το χαμηλότερο από τότε που το Συμβούλιο του Σικάγου άρχισε να θέτει την ερώτηση το 2010. Εκείνη τη χρονιά, το 47% των Αμερικανών υποστήριξε την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων. Το 2012, το 49% την υποστήριξε και το 2014 το 45% υποστήριξε την ιδέα. Το 2015, το 2018 και το 2021, το 53% των Αμερικανών υποστήριξε ένα τέτοιο σχέδιο.

Τα ευρήματα συνοδεύονται από άλλες δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι ένα αμερικανικό κοινό φαίνεται να ενοχλείται από το Ισραήλ εν μέσω του πολέμου στη Γάζα, που σκότωσε 39.653 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας. Το υπουργείο δεν κάνει διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών, αλλά λέει ότι η πλειονότητα των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά.

Με πληροφορίες απόWashington Post