Εκατοντάδες πολίτες αψηφούν την απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώνουν υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου

«Τα οδοφράγματα, οι σφαίρες καουτσούκ και τα δακρυγόνα δεν θα μας σταματήσουν» λένε οι υποστηρικτές του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης
Με σύνθημα «η Τουρκία θα νικήσει» εκατοντάδες υποστηριστές του Εκρέμ Ιμάμογλου έχουν βγει από το πρωί της Τετάρτης (19.3.25) στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εκρέμ Ιμάμογλου μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Αστυνομική Διεύθυνση Κωνσταντινούπολης και θα μεταφερθεί στη φυλακή όπου θα μείνει για τέσσερις ημέρες.
Οπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα, που επικαλούνται ανακοίνωση της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης, ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατηγορείται πως είναι «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης με κερδοσκοπικό σκοπό» και, στο πλαίσιο χωριστής έρευνας, κατηγορείται πως παρείχε «βοήθεια» στο PKK, το αυτονομιστικό κίνημα Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα. Ο Ιμάμογλου κατηγορείται από τη δικαιοσύνη για διαφθορά και για διασυνδέσεις με το απαγορευμένο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
Παρά την απαγόρευση διαδηλώσεων που ανακοίνωσε η νομαρχία Κωνσταντινούπολης, πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το αστυνομικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθεί.
«Τα οδοφράγματά σας, οι σφαίρες από καουτσούκ και τα δακρυγόνα δεν θα λειτουργήσουν εναντίον μας! Παρά όλες τις προσπάθειες να μας εμποδίσουν, βαδίζουμε προς την Κεντρική Πύλη!» αναφέρεται σε λεζάντα βίντεο που έχει ανέβει στα social media.
Sizin barikatınız, plastik mermi ve biber gazınız bize sökmez!
Her türlü engelleme çabasına rağmen Ana Kapı'ya yürüyoruz!#imamoğlu #istanbul pic.twitter.com/w0muiVmUYZ
— Hergele Postası (@HergelePostasi) March 19, 2025
Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο στην περιοχή Σαρατσχάνε.
İstanbul Üniversitesi’ndeki yürüyüşte öğrenci seli polis barikatını böyle aştı!https://t.co/MYXuZcOj5z pic.twitter.com/UgcWd1xaQq
— BirGün Gazetesi (@BirGun_Gazetesi) March 19, 2025
Πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Γιλμάζ Τουντς έκανε δηλώσεις αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Εκρέμ Ιμάμογλου, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη δεν δέχεται εντολές και οδηγίες από κανέναν.
Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Εκδόθηκαν εντάλματα κράτησης για 106 υπόπτους, μεταξύ των οποίων και ο Εκρέμ Ιμάμογλου. Υπάρχουν 106 εντάλματα κράτησης που αφορούν 2 διαφορετικές έρευνες και υποθέσεις, ενώ επίσης υπάρχει καταγγελία για βοήθεια σε τρομοκρατική οργάνωση».
Έπειτα, τόνισε: «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι σε ένα κράτος δικαίου, εάν υπάρχει ισχυρισμός ότι έχει διαπραχθεί ένα έγκλημα, το μέρος όπου θα γίνει η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είναι τα δικαστήρια και όχι οι δρόμοι»
Στη συνέχεια ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κανένα προνόμιο [για τον Ιμάμογλου] ενώπιον του νόμου. Ωστόσο, η αξιολόγηση της υπόθεσης χωρίς πλήρη γνώση της δικογραφίας είναι λάθος. Η δικαστική λειτουργία και το δικαστικό σώμα δεν δέχεται εντολές και οδηγίες από κανέναν. Η απόφαση που θα ληφθεί από μια αμερόληπτη δικαιοσύνη θα πρέπει να γίνεται σεβαστή».
πηγή: newsit.gr
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις