ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 23 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Κύπρος: Από την Ουκρανία η 62χρονη που έχασε πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ από τηλεφωνική απάτη

Κύπρος: Από την Ουκρανία η 62χρονη που έχασε πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ από τηλεφωνική απάτη

Η 62χρονη είναι μόνιμος κάτοικος Λεμεσού - Πώς πείσθηκε να κάνει 34 τραπεζικές συναλλαγές για να μεταφέρει το μεγάλο ποσό

Νέες πληροφορίες για την απάτη-μαμούθ που σημειώθηκε στην Κύπρο και στοίχισε 1,2 εκατ. ευρώ σε μια 62χρονη γυναίκα έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον Alpha Κύπρου το θύμα της απάτης έχει καταγωγή από την Ουκρανία και είναι μόνιμος κάτοικος Λεμεσού.

Κατά την ίδια πηγή οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση περιμένουν την επιστροφή της 62χρονης Ουκρανής στην Κύπρο, προκειμένου να δώσει κατάθεση για τη μεγάλη απάτη.

Η απάτη

Σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, η 62χρονη, κατήγγειλε πως μεταξύ 25 με 28 Φεβρουαρίου, επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί της άτομο, το οποίο ισχυρίστηκε πως είναι τραπεζικός υπάλληλος.

Ο άγνωστος, σύμφωνα με την 62χρονη, της ανέφερε ότι έπρεπε να μεταφέρει άμεσα χρήματα από τους δύο τραπεζικούς της λογαριασμούς, γιατί όπως της είπε, γίνονταν προσπάθειες παράνομης ανάληψης χρημάτων.

Η γυναίκα πείστηκε από τα λεγόμενα του αγνώστου και του απέστειλε, μέσω 34 διαφορετικών συναλλαγών, σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξένων χωρών που της υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 1.245.466 δολαρίων και 32.459 ευρώ.

Όταν, όμως, η 62χρονη επικοινώνησε με την τράπεζα της, διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης και κατήγγειλε την υπόθεση στο Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος της Κυπριακής Αστυνομίας.

Χάος στη Βουλή της Αργεντινής - Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια σε συζήτηση για σκάνδαλο κρυπτονομισμάτων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Χάος στη Βουλή της Αργεντινής - Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια σε συζήτηση για σκάνδαλο κρυπτονομισμάτων