MENU
weather-icon 16 oC
Αναζήτηση:

Η 15χρονη Ζωή Λάσκαρη στέφθηκε Σταρ Ελλάς ως Κουρούκλη: Το ψέμα που είπε για να πάρει μέρος στα επεισοδιακά καλλιστεία

Η 15χρονη Ζωή Λάσκαρη στέφθηκε Σταρ Ελλάς ως Κουρούκλη: Το ψέμα που είπε για να πάρει μέρος στα επεισοδιακά καλλιστεία

Σε ηλικία 15 ετών η Ζωή Λάσκαρη είχε αναδειχθεί σε Σταρ Ελλάς σε μια επεισοδιακή βραδιά.

ΗΖωή Λάσκαρηγεννήθηκεσαν σήμερα, στις12 Δεκεμβρίου 1944. Το πραγματικό της όνομα ήτανΖωή Κουρούκλη. Με αυτό έλαβε μέρος το1959στα καλλιστεία, τα οποία και κέρδισε. ΣτέφθηκεΣταρ Ελλάςσε ηλικία μόλις 15 ετών, συγκεντρώνοντας πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως γράφει η «Μηχανή του Χρόνου» εκείνη την εποχή η κοινωνία ήταν συντηρητική και η συμμετοχή στα καλλιστεία μπορούσε να στιγματίσει την ηθική μιας κοπέλας. Η νεαρήΖωήδεν φοβήθηκε τα κακόβουλα σχόλια και πήρε την απόφαση να ανέβει στην πασαρέλα. Λέγεται ότι η επιθυμία της να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ήταν τόσο μεγάλη, που δήλωσε ψευδή ηλικία (δύο χρόνια μεγαλύτερη) για να της επιτρέψουν τον περίπατο στην πασαρέλα.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο κοσμικό κέντρο «Αστέρια» τηςΓλυφάδας. Η εκδήλωση δεν πέρασε απαρατήρητη λόγω κι ενός άλλου λόγου. Μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης «Αγ. Αθανάσιος» συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο των εκδηλώσεων και φώναζαν συνθήματα κατά των καλλιστείων. Μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας που απομάκρυνε τους φανατικούς, προκειμένου να συνεχιστεί η βραδιά. Λάσκαρη καλλιστεία

Μις Ελλάς ανακηρύχθηκε η νεαρήΥακίνθη Καραβίτηκαι η στέψη έγινε από την Ιταλίδα ηθοποιόΚερίμα. Σχεδόν ένα μήνα μετά, ηΖωή Κουρούκληβρέθηκε στο Λονγκ Μπιτς τηςΝέας Υόρκηςγια τις ανάγκες του διαγωνισμού Μις Υφήλιος. Ο Τύπος της εποχής δημοσίευσε φωτογραφία από την προετοιμασία των φιναλίστ. Μπορεί σε εκείνο το διαγωνισμό η Λάσκαρη να μην κέρδισε κάποιο τίτλο, ωστόσο με τη συμμετοχή της στα καλλιστεία κέρδισε το εισιτήριο για τον ελληνικό κινηματογράφο.

ΟΓιάννης Δαλιανίδηςεντόπισε μέσω των καλλιστείων τη νεαρή καλλονή και την επέλεξε για πρωταγωνίστρια στην ταινία του «Κατήφορος». Ο ίδιος, μαζί με τονΦιλοποίμην Φίνο, της άλλαξαν το όνομα από Κουρούκλη σε Λάσκαρη για να μην την μπερδεύουν με την διάσημη τότε τραγουδίστρια, Ζωή Κουρούκλη, που ήταν ξαδέλφη της.

Πηγή: gazzetta.gr