MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:

Γιατροί στο Ιράν αφαίρεσαν 452 μεταλλικά αντικείμενα από το στομάχι ενός άνδρα

Γιατροί στο Ιράν αφαίρεσαν 452 μεταλλικά αντικείμενα από το στομάχι ενός άνδρα

Η κατάποση μιας τόσο μεγάλης ποσότητας ξένων αντικειμένων προκάλεσε σημαντική γαστρεντερική δυσφορία.

Σε μια εντυπωσιακή περίπτωση, γιατροί στο Ahvaz του Ιράν αφαίρεσαν με επιτυχία 452 μεταλλικά αντικείμενα από το στομάχι ενός 37χρονου άνδρα, ο οποίος τα είχε καταπιεί κατά τη διάρκεια ψυχωτικού επεισοδίου.

Ο ασθενής, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, παρουσίασε έντονο πόνο στο στομάχι και αδυναμία να φάει ή να πιει. Οι αρχικές ακτινογραφίες αποκάλυψαν μια μαζική συλλογή μεταλλικών αντικειμένων στο στομάχι του άνδρα. Τα ξένα υλικά περιλάμβαναν βίδες, μεταλλικά παξιμάδια, κλειδιά, πλάκες και άλλα μεταλλικά υπολείμματα, μαζί με πέτρες. Το συνολικό βάρος των αντικειμένων ήταν περίπου 2,9 κιλά.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι ο ασθενής είχε καταναλώσει τα αντικείμενα αυτά για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. Η κατάποση μιας τόσο μεγάλης ποσότητας ξένων αντικειμένων προκάλεσε σημαντική γαστρεντερική δυσφορία, με αποτέλεσμα να απειληθεί η ζωή του.

Η ιατρική ομάδα, αφού αντιλήφθηκε ότι ασθενής πάσχει από ψυχολογικά θέματα, κινήθηκε γρήγορα για την αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης. Σε μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση, πραγματοποίησαν τομή στο στομάχι για την εξαγωγή των συσσωρευμένων αντικειμένων. Η σχολαστική επέμβαση αφαίρεσε με επιτυχία και τα 452 αντικείμενα, ανακουφίζοντας την απόφραξη και τον πόνο που ταλαιπωρούσε τον ασθενή.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής φέρεται να άρχισε να αναρρώνει. Στη συνέχεια διαγνώστηκε με ψύχωση, η οποία πιστεύεται ότι οδήγησε στην ψυχαναγκαστική συμπεριφορά που οδήγησε στην κατάποση των μεταλλικών αντικειμένων.

Πηγή: gazzetta.gr