MENU
weather-icon 23 oC
Αναζήτηση:

Siri «σκέτο»: Η Apple σκέφτεται να αφαιρέσει το "Hey" από το "Hey Siri"

Siri «σκέτο»: Η Apple σκέφτεται να αφαιρέσει το

Η Alexa ήδη ακούει στο όνομά της. Η Google χρειάζεται μία ακόμα λέξη, όπως και η Siri.

Η Apple σκέφτεται να απλοποιήσει τηφράσηενεργοποίησης"Hey Siri", διατηρώντας το μονολεκτικό"Siri".

Στα 11 χρόνια από το ντεμπούτο της ηλεκτρονικής βοηθού που δέχεται φωνητικές εντολές, η Siri πέρασε από το iPhone στα iPad και ακόμα και τους υπολογιστές της εταιρείας.

Σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται ο Mark Gurman τουBloomberg, η ψηφιακή βοηθός μπορεί σύντομα να αρχίσει ανταποκρίνεται και στο «σκέτο» "Siri" αντί για "Hey Siri".

Ενώ μπορεί να φαίνεται σαν μια mikr;h αλλαγή, ο Gurman τονίζει ότιη αφαίρεση μιαςωκαι μόνο λέξης από τη φράση ενεργοποίησης προϋποθέτει μια σημαντικήεπανεκπαίδευσητου μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ηApple ίσως εφαρμόσειτην αλλαγή το 2023 ή το 2024, καθώς συνεχίζει να δοκιμάζει τη νέα φράση ενδοεταιρικά, συλλέγονταςτα απαραίτητα δεδομένα για να διασφαλίσει ότι ο αλγόριθμος θα είναι ανταγωνιστικός με αυτούς τηςAmazon Alexa και τηςGoogle Nest.

Επί του παρόντος, οι χρήστες της Alexa μπορούν ήδη να την «ξυπνούν»λέγοντας απλώς το όνομά της, αλλά η υπηρεσίαGoogle Assistant εξακολουθεί να απαιτεί είτε το "Hey Google" είτε το "Ok Google" για ακούσει και να υπακούσει στις φωνητικές εντολές.

Πηγή: lifo.gr