MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Σε Μαλεσίνα, Καινούργιο και Σκάρφεια ο Γιάννης Σαρακιώτης

Σε Μαλεσίνα, Καινούργιο και Σκάρφεια ο Γιάννης Σαρακιώτης


Με επισκέψεις στη Μαλεσίνα, στο Καινούργιο και στη Σκάρφεια συνεχίστηκε το πρόγραμμα των προεκλογικών περιοδειών του Υποψηφίου Βουλευτήτου ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα Γιάννη Σαρακιώτη.


Ο κ. Σαρακιώτης επισκέφθηκε τοπικές λαϊκές αγορές και εμπορικά καταστήματα, συνομιλώντας με τους επαγγελματίες, αλλά και κατοίκους των εν λόγω περιοχών.



Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ακρίβεια, η οποία έχει οδηγήσει επιχειρήσεις στο «λουκέτο», νοικοκυριά στην ανέχειακαι την ύπαιθρο σε ερήμωση, με τον υποψήφιο Βουλευτή Φθιώτιδας να επισημαίνει ότι: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει ένα πλήρως τεκμηριωμένοκαι κοστολογημένοπρόγραμμα για την αντιμετώπισητων αυξήσεων και της αισχροκέρδειας και προς αυτή την κατεύθυνση, θέτει ως άμεσεςπροτεραιότητες, μεταξύ άλλων:


-τη μείωση του ΦΠΑστα τρόφιμα στο 6%και προϊόντα ζωτικής σημασίας, όπως παιδικές τροφές, γάλα και ψωμί, στο 0%


-τη μείωση του ΕΦΚστον κατώτατο ευρωπαϊκό συντελεστή


-τη θέσπιση εντατικών ελέγχωνκατά των καρτέλ


-την έκτακτη φορολόγηση των συσσωρευμένων υπερκερδώντων εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής».



Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές του πρωτογενούς τομέα, τις οποίες δυστυχώς υπονόμευσε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταδικάζοντας την ελληνική περιφέρεια στην εγκατάλειψηκαι στην ερήμωση. Όπως τόνισε: «Εκατοντάδες στρέμματα χωραφιών παραμένουν ακαλλιέργητακαι ανεκμετάλλευτακαι στις περιοχές της Μαλεσίνας, του Καινούργιου και της Σκάρφειας, εξαιτίας της πολιτικής της Κυβέρνησης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Από τις 22 Μαΐου, οφείλουμε να θέσουμε τις βάσεις για την ανάκαμψητου πρωτογενούς τομέα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει, μέσω του προγράμματός του, τηνκατάργηση της απόδοσης ΕΦΚγια το αγροτικό και το κτηνοτροφικό πετρέλαιο, την ενίσχυσητων αγροτών και των κτηνοτρόφων ώστε να μπορούν να προμηθεύονται λιπάσματα καιζωοτροφές, την προστασίατης πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, την ουσιαστική υποστήριξη του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων, αλλά και την ανακατεύθυνση του Ταμείου Ανάκαμψηςκαι όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την αποτελεσματική στήριξητου αγροτικού κόσμου».