MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:

Εκπαιδευτικό διήμερο για την 7η ΕΜΑΚ στα Άγραφα με το Θωμά Νταβαρίνο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εκπαιδευτικό διήμερο για την 7η ΕΜΑΚ στα Άγραφα με το Θωμά Νταβαρίνο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων και διεθνής ορειβάτης, τιμήθηκε για την προσφορά του σε εκπαιδευτικά προγράμματα και διασώσεις, από τον Διοικητή της Μονάδας Αντιπύραρχο Χρήστο Πλουμάκη…

Διήμερη εκπαίδευση στα πανέμορφα μονοπάτια και τα αναρριχητικά πεδία των Αγράφων, πραγματοποίησε η 7η ΕΜΑΚ.

Υπό τις οδηγίες του διοικητή της Αντιπύραρχου Χρήστου Πλουμάκη τα στελέχη της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής με έδρα τη Λαμία, βρέθηκαν στα εδάφη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων και του πολύπειρου ορειβάτη Θωμά Νταβαρίνου, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε από την κορυφή του κόσμου και μία από τις πιο δύσκολες κορυφές των Ιμαλαΐων την κορυφή του Dhaulagiri.

Η πρώτη μέρα της εκπαίδευσης περιείχε αναρρίχηση ραπέλ μέσα στον Εύρυτο και διάφορες ασκήσεις, ενώ την δεύτερη μέρα διήνυσαν το μονοπάτι του Αχελώου μήκους 11 χλμ.

Ο Θωμάς Νταβαρίνος για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε εξαιρετικός οικοδεσπότης και συγχρόνως πολύτιμος βοηθός στα αναρριχητικά πεδία του Εύρυτου και Μπουζουνίκου, για αυτό και η 7η ΕΜΑΚ τον τίμησε με αναμνηστική πλακέτα που του παρέδωσε ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ.

Ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων από την πλευρά του ευχαρίστησε από καρδιάς τα στελέχη της 7ης ΕΜΑΚ Χρήστο Πλουμάκη και Κώστα Χαϊδή και όλους τους ανθρώπους της, διαβεβαιώνοντάς τους ότι μαζί και με τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου θα βρίσκονται δίπλα τους και θα προετοιμάζονται όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο.

Δείτε το βίντεο:

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το διάστημα της εκπαίδευσης, τον κ. Νταβαρίνο και τα Άγραφα επισκέφτηκε σχολείο από τη Φλώρινα. Σκοπός του ταξιδιού τους να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ευρυτανίας αλλά και τον ορειβάτη του Έβερεστ Θωμά Νταβαρίνο.

Δείτε φωτογραφίες:

IMG-0026

IMG-0027

IMG-0029

IMG-0030

IMG-0031

IMG-0032

IMG-0033

IMG-0034

IMG-0035

IMG-0038

IMG-0039

IMG-0041