MENU
weather-icon 25 oC
Αναζήτηση:

«Αν θυμηθείτε την παπαρούνα, είμαι εγώ!»

«Αν θυμηθείτε την παπαρούνα, είμαι εγώ!»

Το όνομα της Βασιλικής (Κικής) Παπαρούνα είναι συνδεδεμένο με τα ΕΛ.ΤΑ στη Λαμία. Μπορεί όμως να τη γνωρίζετε και από την θρυλική "Ψάθινη Φωλιά" ή από τις δράσεις της με τις «360 μοίρες» στις κοινότητες των Διαβητικών και των ΑμεΑ, ή ακόμα και μέσα από τη συχνότητα του star 97,1 στα fm.

Η Κική γεννήθηκε το 1973 στο Manchester Νew Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι κόρη του Ντίνου και της Ρούλας Παπαρούνα. Από τα 8 της χρόνια ζει στην πόλη της Λαμίας.

H εκπαίδευση της αφορά τη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών με εξειδικεύσεις του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστιμίου στα CRM, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, event planning manager and management, με το τελευταίο απόκτημα να είναι αυτό της ραδιοφωνικής παραγωγού.

Επίσης, ασχολείται με τις οικογενειακές επιχειρήσεις, που αφορούν το χώρο της εστίασης, την οικογενειακή ταβάρνα"Ψάθινη Φωλιά" στη Μεγάλη Βρύση και το Dino’s restaurant στη Σκιάθο.

Όλοι οι Λαμιώτες και οι Λαμιώτισσες την έχουν γνωρίσει μέσα από τα ΕΛΤΑ, όπου για 23 χρόνια έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της για τον Οργανισμό. Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη πωλήσεων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Από τα 22 της χρόνια συμπορεύεται με το σακχαρώδη διαβήτη και προσπαθεί μέσω όλων των δράσεων της να μεταλαμπαδεύσει την έννοια της πρόληψης, της ενημέρωσης, της εξωστρέφειας. Να ενθαρρύνει τον κάθε ευάλωτο πολίτη να ανοιχτεί στην κοινωνία χωρίς ταμπού, στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Η Κική Παπαρούνα είναι σύζυγος του Νίκου Μονοπάτη και είναι ιδιαίτερα υπερήφανη μητέρα για τον Δημήτρη - Ορφέα Μονοπάτη, ο οποίος είναι γιατρός αναισθιολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στην Αθήνα (επόμενη φώτο).

Η Βασιλική Παπαρούνα (Κική), είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας», του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και διεκδικεί ψήφο εμπιστοσύνης, με σκοπό να συνεχίσει να υλοποιεί το όραμά της.

«Ένα όραμα ισοτιμίας και ισονομίας για τον κάθε ευάλωτο πολίτη. Μια συνεχή προσπάθεια, με έμφαση στην ενσωμάτωση και την χάραξη πολιτικής για κάθε ευπαθή ομάδα....», όπως η δηλώνει η ίδια στο LamiaReport.

Με πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις

Η Κική είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Π.Ε. Φθιώτιδας «360 μοίρες», Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ατόμων με Αναπηρία Στερεάς Ελλάδας, Αν. Γενική γραμματέας ομοσπονδίας ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Αφιερώνει τον εαυτό της στην προώθηση της ενσωμάτωσης σε μια κοινωνία όπου κάθε μέλος αισθάνεται αποδεκτό. Όραμά της μία κοινωνία αποδοχής και ευκαιριών για όλους! Η δέσμευσή της προς αυτόν τον στόχο φαίνεται μέσα από την εκτεταμένη της συμμετοχή στην διαβητική κοινότητα και στην κοινότητα των Α.με.Α όπου εργάζεται ακούραστα για την παροχή υποστήριξης και βοήθειας σε όσους την χρειάζονται.

«Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη, να εμπεδώσουμε την έννοια της συμπερίληψης και να χτίσουμε κατι όμορφο πάνω σε νοοτροπίες που περιθωριοποιούν και δημιουργούν αποκλεισμούς. Θα πρέπει όλοι μαζί να συμμετέχουμε και να προάγουμε έναν τέτοιο πολιτισμό που να δέχεται τους πάντες. Η συμπερίληψη λοιπόν είναι μια έννοια ταυτόσημη με την αποδοχή, με την αναγνώριση της αξιας κάθε ατόμου και με την προσπάθεια δημιουργίας μιας συλλογικής αντίληψης πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε μέλη της κοινωνίας χωρίς ταμπέλες και στερεότυπα...», τονίζει η ίδια.

Βασική της προτεραιότητα μαζί με τον Συνδυασμό «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας», του Φάνη Σπανού, να χτιστεί ένα φωτεινότερο και πιο ισότιμο μέλλον για όλα τα μέλη της κοινωνίας μας.

Δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις της: