MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Θανάσης Παπαϊωάννου: «Στη Στυλίδα έχει γίνει η μεγάλη ανατροπή»

Θανάσης Παπαϊωάννου: «Στη Στυλίδα έχει γίνει η μεγάλη ανατροπή»

«Το βλέπουμε ξεκάθαρα και με τις συγκινητικές εκδηλώσεις αγάπης που καθημερινά εισπράττουμε....», τονίζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Στυλίδας Θανάσης Παπαϊωάννου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πνοή Ελπίδας, λίγες ώρες πριν την κάλπη ανοίγει τα χαρτιά του στο LamiaReport, τονίζοντας ότι «στο Δήμο Στυλίδας έχει γίνει πλέον η μεγάλη ανατροπή και ότι η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους για να πάμε το δήμο μπροστά...»

Συνέντευξη:

LR: Κύριε Παπαϊωάννου είμαστε λίγες ώρες πριν τις κάλπες. Τι "γεύση" σας αφήνει αυτή η προεκλογική εκστρατεία;

ΑΠ: Έχουμε διανύσει μία διαδρομή έχοντας μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια αγαπημένους φίλους με τους οποίους έχουμε τις ίδιες αξίες, κοινές αρχές και ιδανικά, έχουμε πίστη στις δυνάμεις αυτού του τόπου. Πάνω από όλα έχουμε το κέφι και το μεράκι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δώσουμε στο διευρυμένο δήμο Στυλίδας την Πνοή Ελπίδας που του αξίζει.

Στη Στυλίδα έχει γίνει η μεγάλη ανατροπή. Πλέον το ομολογούν όλοι. Το πιστοποιούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου. Ειδικά στην κεντρική μας ομιλία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η εμπιστοσύνη του κόσμου. Το βλέπουμε ξεκάθαρα και με τις συγκινητικές εκδηλώσεις αγάπης που καθημερινά εισπράττουμε.

Κυρίως όμως είναι τα καλά λόγια που δεχόμαστε από τους "αντιπάλους" των άλλων συνδυασμών, αν και δεν μου αρέσει αυτός ο όρος. Γιατί τα προβλήματα του δήμου Στυλίδας δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε κομματική ταυτότητα.

Και η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους για να πάμε το δήμο μπροστά.

LR: Έχοντας συζητήσει με πολλούς πολίτες από το διευρυμένο δήμο, τι μηνύματα σας στέλνουν, τι ζητάνε οι πολίτες από το νέο δήμαρχο;

ΑΠ: Ο δήμαρχοςοφείλει να ακούει τη φωνή των δημοτών. Οφείλεινα καταλάβει ότι ο ρόλος τουδεν τελειώνει με τις εκλογές,αρχίζει την επομένη των εκλογών.

Μας χωρίζει μία ολόκληρη αντίληψη για το παρόν και το μέλλον αυτής της τοπικής κοινωνίας, μας ενώνει το κοινωνικά δίκαιο του δημότη μας. Η διαφορά μας, είναι διαφορά ευαισθησίας, είναι διαφορά ήθους .

Αυτή τη διαφορά την κάνουν όλοι αυτοί οι δημότες που συγκροτούμε μία μεγάλη κοινωνική συμμαχία την Πνοή Ελπίδας.

Εμείς έχουμε στο επίκεντρο των προγραμματικών μας θέσεων

  • την κοινωνική αλληλεγγύη
  • τη βούληση για καλύτερη κατανομή του κοινωνικού πλούτου
  • τη θέληση για να γίνουν όλοι οι πολίτες συμμέτοχοι
  • την κοινή προσπάθεια και να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά του διευρυμένου δήμου .

Μας ενδιαφέρουν οι πολλοί, μας ενδιαφέρουν όλοι.

LR: Πώς αντιμετωπίζουν οι δημότες τις προγραμματικές εξαγγελίες.

ΑΠ: Η πολιτική νομιμοποίηση την οποία φαίνεται ότι μας εμπιστεύονται οι δημότες την Κυριακή 8 Οκτωβρίου έχει ως υπόβαθρο μία νέα κοινωνική συμμαχία, η οποία στηρίζεται σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά των χωριών και των πόλεων.

Το πρόγραμμά μας διέψευσε και αυτούς οι οποίοι εσκεμμένα διαδίδουν ανυπόστατες κατηγορίες ότι δεν έχουμε θέσεις και προτάσεις.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοστολογημένο ένα πρόγραμμα στοχευμένο μεάξονες:

διαφανής και αξιόπιστη διοίκηση η οποία θα εφαρμόσει την αρχή της λογοδοσίας δηλαδή θα δίνει λογαριασμό και λόγο σε κάθε πολίτη.
ίσες ευκαιρίες σε όλους τους δημότες και όχι αναθέσεις σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος
δουλειά σε όλα τα παιδιά των Ράχεων, των Μύλων, της Νεράϊδας,

σε όλους τους επιστήμονες του Αχλαδίου, της Στυλίδας, της Πελασγίας, σε όλα τα μικρά διαμάντια της Αγίας Μαρίνας, του Αυλακιού, του Καραβόμυλου, του Αχινού, του Βαθύκοιλου, σε όλους τους αρίστους της Παλαιοκερασιάς, της Σπαρτιάς, της Γλύφας, σε όλους αυτούς τους φοβερούς μαθητές που πρωταγωνιστούν με τις βαθμολογίες τους, σε όλους αυτούς τους νέους επιστήμονες από το Λογγίτσι και το Άνυδρο που μας κάνουν υπερήφανους ....

LR: Έχετε ονομάσει το πρόγραμμά σας "Στυλίδα 2030". Γιατί πιστεύετε ότι θα το εγκρίνουν και θα εμπιστευτούν εσάς οι πολίτες και όχι τους άλλους συνυποψήφιους;

ΑΠ: Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Ο συνδυασμός Πνοή Ελπίδας προέκυψε ως ανάγκη της ίδιας της κοινωνίας να ζητήσει τη δικαίωση της. Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών για τη Στυλίδα κλείνει στις 8 Οκτωβρίου. Αυτή είναι η απαίτηση των πολιτών.

Αυτή τη φοράοι δημότες έχουν αποφασίσεινα επιβραβεύσουν την επιμονή, τις αξίες, τις ηθικές αρχές, να επιβεβαιώσουν την πίστη τους σε έναν νέο τρόπο άσκησης εξουσίας.

Οι πολίτες, πλέον, απαιτούν ηθική συμπεριφορά από τα δημόσιαπρόσωπα.Τα προβλήματα του δήμου απαιτούνσκληρή προσπάθεια,συντονισμένη λειτουργία και κοινωνική ευαισθησία.

Κυρίως όμως απαιτούν μία νέα, άφθαρτη, υπεύθυνη συλλογική ηγεσία, ικανή να ακούσει όλες τις φωνές των δημοτών από όπου και αν προέρχονται.

Ο συνδυασμός Πνοή Ελπίδας τολμά να πει τα πράγματα με τοόνομά τους.