MENU
weather-icon 21 oC
Αναζήτηση:

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή αιμοδότη στις 14 Ιουνίου.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την κορωνίδα των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής υπευθυνότητας για το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος.

Ένα πραγματικό δώρο αγάπης, κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, το ύψιστο δώρο για τη ζωή.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων έχει ενσωματώσει στη στρατηγική της και κάνει πράξη ένα ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων, με τίτλο «Ο Β-οίκος της ζωής μας», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα περιβάλλοντος, και βιωσιμότητας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον άνθρωπο.

«Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα» το μότο της εταιρείας αναφορικά με την εθελοντική αιμοδοσία. Το αίμα είναι αγαθό που δεν πωλείται, αλλά χαρίζεται, ένα αγαθό σε ανεπάρκεια, διαφορετικό από κάθε άλλο. Ο μόνος παραγωγός του είναι ο ανθρώπινος οργανισμός και μόνο η ανθρώπινη ευαισθησία μπορεί να το προσφέρει σε επάρκεια.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, στο πλαίσιο των δράσεων «Ο Β-οίκος της ζωής μας», πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε Αθήνα, Ιωάννινα, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Η εταιρεία από το 2010 έχει ξεκινήσει και εσωτερικές εθελοντικές αιμοδοσίες (συνολικά μέχρι τον Φεβρουάριο 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 41 αιμοδοσίες με συνολικό αριθμό φιαλών 1.064). H πρώτη εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών κ. Π. Σεπετά και Ε. Θεοχάρη - και οι ίδιοι εθελοντές αιμοδότες - σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα.

Στηρίζοντας τις προσπάθειες εθελοντικής αιμοδοσίας, η εταιρεία έχει προσφέρει μία κινητή μονάδα αιμοληψίας στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων και τρία ειδικά οχήματα, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, για την ασφαλή μεταφορά φιαλών αίματος στον Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Facebook: Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό - Vikos Natural Mineral Water

Instagram: Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό

www.vikos.com