MENU
weather-icon 21 oC
Αναζήτηση:

Γιατί ο Μητσοτάκης «τελείωσε» τις πρόωρες εκλογές

Γιατί ο Μητσοτάκης «τελείωσε» τις πρόωρες εκλογές

Παρόλο που η πλειονότητα των συνεργατών του πρωθυπουργού του εισηγούνται πρόωρες εκλογές, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ούτως ή άλλως αρνητικός.

Το τελευταίο διάστημα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,Θόδωρος Λιβάνιος, μπαινοβγαίνει τακτικά στοΜέγαρο Μαξίμου.

Ο λόγος δεν αφορά θέματα του χαρτοφυλακίου του,αλλά την ενημέρωση για τα συμπεράσματά του από focus groups -γιατί είναι πάντα δραστήριος με την άλλη του ιδιότητα, του εκλογολόγου. ‘

Σύμφωνα λοιπον με τα parapolitika.gr πολύ πρόσφατα o Θόδωρος Λιβάνιος, μετέφερε στον Πρωθυπουργό πωςη πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλειπρόωρες εκλογές. Παρόλο που η πλειονότητα των συνεργατών τουπρωθυπουργούτού εισηγούνται εκλογές το Φθινόπωρο,ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ούτως ή άλλως αρνητικός.Και προφανώς θα διάβασε τα ευρήματα της μέτρησης με ενδιαφέρον, γιατί απλά τον επιβεβαιώνουν.

Ένας πρόσθετος λόγος για να μη γίνουν οι πρόωρες εκλογές είναι ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από Ευρωπαίους συνομιλητές του ότιστις αρχές Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί ένα πολύ γενναίο ευρωπαϊκό πακέτο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στακαύσιμακαι στορεύμα.Μπορεί, δηλαδή, τότε να του δοθεί η δυνατότητανα κάνει κινήσεις που θα φέρουν επιστροφή στην προ πολέμου στηνΟυκρανίακατάσταση σταενεργειακά.

Κάπως έτσι δικαιώνεται η απόφασή τουνα εξαντλήσει την τετραετία, πράγμα που επιθυμεί ο ίδιος, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις που δέχεται, αναλαμβάνοντας το πολιτικό ρίσκο του δύσκολου χειμώνα.