MENU
weather-icon 21 oC
Αναζήτηση:

Από τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στον ανασχηματισμό

Από τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στον ανασχηματισμό

Τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης αντικατέστησαν τις τελευταίες ημέρες το βασικό αφήγημα που διακινούνταν για πρόωρες εκλογές, με το επιχείρημα ότι, από την στιγμή που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάει σε εκλογές σε μερικούς μήνες, θα έπρεπε να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Μπορεί χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΓιάννης Οικονόμουνα δήλωσε στοbriefingότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση περί ανασχηματισμού», τα σενάρια όμως δε φαίνεται να σταματούν, προσδιορίζοντάς τον χρονικά για τοΣεπτέμβριο, μαζί με την… έναρξη των σχολείων.

Σύμφωνα με "Το Βήμα", «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει στον ενδεδειγμένο χρόνο να κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις», προσδιορίζοντας μάλιστα τους υπουργούς που είναι «οι αδύναμοι κρίκοι» στην κυβέρνηση. Κατά την εφημερίδα, τα πρόσωπα που φέρονται να μετακινούνται είναι ο υπουργός ΑνάπτυξηςΆδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός ΕνέργειαςΚώστας Σκρέκας, ο υπουργός ΔικαιοσύνηςΚώσταςΤσιάρας, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για την υπουργόΠαιδείαςΝίκη Κεραμέωςκαι για τον υπουργό ΕξωτερικώνΝίκο Δένδια.

Αναφορικά τώρα με τα πρόσωπα που θα τους αντικαταστήσουν, αξίζει να τονίσουμε την επισήμανση του "Βηματοδότη" πως «δεν είναι λίγοι βουλευτές της ΝΔ που λένε ότι πρέπει να υπάρξει αντικατάσταση αρκετών εξωκοινοβουλευτικών κυρίως υφυπουργών αλλά και υπουργών που δεν έχουν αποδώσει».

Αναμφίβολα πάντως, η όποια απόφαση του Πρωθυπουργό θα πρέπει να σταθμίσει τις αναμενόμενες καραμπόλες που προκαλούνται συνήθως στους ανασχηματισμούς και, ειδικά ενόψει των προσεχών εκλογών, μπορεί να οδηγήσουν σε εκπλήξεις.