MENU
weather-icon 16 oC
Αναζήτηση:

Θωρακίζεται θεσμικά το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Θωρακίζεται θεσμικά το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Σε νέες ράγες μπαίνει η συνεργασία του Δήμου Λαμιέων και του σωματείου «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης»μετά τη σημερινή συνάντηση για τη θεσμική θωράκιση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (1940-1944).

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση τέθηκανσυγκεκριμένα χρονοδιαγράμματαγια την καταγραφή και την τεκμηρίωση του μουσειακού υλικού, που εκτίθεται στο Μουσείο, καθώς και για την ολοκλήρωση του Κανονισμού Λειτουργίας και της Μουσειολογικής Μελέτης.

Το Μουσείο, από το2013που ιδρύθηκε,στεγάζεται στο Δημαρχείοκαι μεομόφωνηαπόφαση τουΔημοτικού Συμβουλίουθα μεταφερθεί στο νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στηνοδό Αριστοτέλους.

Ο ΔήμαρχοςΘύμιοςΚαραΐσκοςμε τον επικεφαλής της παράταξης "Λαμία στο Κέντρο"Παναγιώτη Στασινόσυμφώνησαν, τέλος, με το σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» που εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρό του ΔρΒασιλικήΛάζουκαι την Γενική ΓραμματέαΣοφίαΒακιρτζιδέληνα προχωρήσουν στην υπογραφή ενός συμφώνου συνεργασίας.

80 χρόνια μετά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, αναμφίβολα τοΜουσείομπορεί και πρέπει να αποτελέσει τοορόσημογια τηδιατήρηση της ιστορικής μνήμηςκαι ένα πραγματικόκόσμημα στο κέντρο της Λαμίας.