MENU
weather-icon 11 oC
Αναζήτηση:

Ποιους περιφερειάρχες και δημάρχους θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιους περιφερειάρχες και δημάρχους θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Έως τέληΙανουαρίου οι ανακοινώσεις των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑγια την Αυτοδιοίκηση και των βουλευτών σε όλη τη χώρα - Απόστολος Γκλέτσος στη Στερεά Ελλάδα
Δυο σημαντικές αποφάσεις έλαβε τη Δευτέρα η Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που συνεδρίασε υπό την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με το Βασίλη Σκουρή, αποφασίστηκε τουλάχιστον το80% των υποψηφίων περιφερειαρχών, δημάρχων και βουλευτών θα ανακοινωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου.
Παράλληλα, ελαβαν την απόφαση πως όποιος είναι υποψήφιος βουλευτήςδενμπορεί να είναι και υποψήφιος για περιφέρεις ή για δήμους-εκτός και αν υπάρξει κεντρική απόφαση του κόμματος.
Σύμφωνα με το ieidiseis.gr τα ονόματα που συζητά η Κουμουνδούρου για τις περιφέρειες και τους δήμους:
- Για τηνΠεριφέρεια Αττικήςσυζητείταιπρόσωπο - έκπληξη, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει πάρει πάνω του τις σχετικές συζητήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και για τοΔήμο Αθηναίων, όπουΝάσος ΗλιόπουλοςκαιΠαύλος Γερουλάνοςαναζητούνκοινό υποψήφιο.
- Για τηνΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίαςσυζητείται η …επιστράτευση τηςΘεοδώρας Τζάκρη, ενώ κάποιοι θα έβλεπαν –εφόσον πειθόταν- και το Δήμαρχο ΣυκεώνΣίμο Δανιηλίδη, «γέννημα-θρέμμα» του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, για υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι φαβορί ο καθηγητήςΓιάννης Μυλόπουλος.
- ΣτηνΠεριφέρεια Κρήτηςθα στηριχτεί ο …ισόβιος περιφερειάρχηςΣταύρος Αρναουτάκης, παρά τη γκρίνια που υπάρχει σε τοπικά στελέχη ότι έχει συστρατευθεί απολύτως με τον Νίκο Ανδρουλάκη.
- ΣτηΘεσσαλία, παρά τη σφοδρή επιθυμία του βουλευτήΒασίλη Κόκκαληνα είναι υποψήφιος, φαβορί φέρεται ο πρώην βουλευτήςΚωνσταντίνος Μπαργιώταςή ο Δήμαρχος ΑγιάςΑντώνηςΓκουντάρας, που επιθυμεί όμως να είναι υποψήφιος βουλευτής.
- ΣτοΒόρειο Αιγαίοαναμένεται συζήτηση, πιθανόν και συμφωνία, με τονΣταμάτη Μαλέλη.
- Για τηνΔυτική Στερεάσυζητούνται οιΔιονύσηςΤεμπονέραςκαιΘάνοςΜωραΐτης,πλην όμως και οι δυο επιμένουν στην υποψηφιότητά τους για τη Βουλή.
- Στη Στερεά Ελλάδα φαβορί παραμένει ο Απόστολος Γκλέτσος.
- ΣτηνΑνατολική Μακεδονία-Θράκηπαλαιότερα γινόταν συζητήσεις για στήριξη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚΓιώργουΠεταλωτή, χωρίς κανείς να γνωρίζει εάν ισχύουν και σήμερα.
Στο ΔήμοΠατρέωνεπιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ μας για την υποψηφιότητα τουΒασίληΑϊβαλη, ενώ ταΙωάννιναθα διεκδικήσει οΘωμάςΜπέκαςπου έχασε για λίγο στην προηγούμενη αναμέτρηση.