MENU
weather-icon 11 oC
Αναζήτηση:

Μια ιστορία με... Φύλλα, από το Φάνη!

Μια ιστορία με... Φύλλα, από το Φάνη!

Την ιστορία που διηγείται ένα δώρο με ιδιαίτερη συμβολική αξία, συγκεκριμένα μια χειροποίητη κατασκευή, μοιράστηκε μέσω του Facebook ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός.

«Βρήκα στο γραφείο μου σήμερα αυτή την πολύ όμορφη χειροποίητη κατασκευή! Ένα δώρο που έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία, αφού είναι από πολίτη προερχόμενη από μια περιοχή στην οποία η Πολιτεία συνολικά -δεν μπαίνω στο ποιος φορέας το έχει αναλάβει- έχειμια σημαντική οφειλή, μια βαριά εκκρεμότητα», αναφέρει ο Φάνης Σπανός.

Όπως εξηγεί ο Περιφερειάρχης, «η φίλη, μου το προσέφερε ως ένδειξη εκτίμησης για την ειλικρινή προσπάθεια να λυθεί το σοβαρότατο θέμα της περιοχής, το οποίο - καίτοι δρομολογημένο - δεν έχει ακόμη οριστικά τακτοποιηθεί. Φυσικά, κανείς πολίτης δεν έχει υποχρέωση να προσεγγίζει έτσι τέτοιες περιπτώσεις. Αντίθετα, η Πολιτεία και οι αιρετοί της εκπρόσωποι οφείλουν να φέρνουν αποτελέσματα. Όταν, όμως γίνεται κάτι τέτοιο, είναι πραγματικά συγκινητικό και ενθαρρυντικό· και γι’ αυτό ήθελα να το μοιραστώ. Ευχαριστώ».

Το υστερόγραφο της ανάρτησης του Φάνη Σπανού, που έλεγε με νόημα «παρατηρήστε πόσο όμορφα είναι τα… Φύλλα», ήταν αυτό που ξεδιαλύνει και την ιστορία μας...

Προφανώς ο Περιφερειάρχης αναφέρεται στη Γέφυρα των Φύλλων, για την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης του προσωρινού αναδόχου στις20 Σεπτεμβρίουκαι θα αρχίσει να κατασκευάζεται το αργότερο μέχρι τέλος του έτους.

Με τη φράση, δε, "σημαντική οφειλή και βαριά εκκρεμότητα", υποθέτουμε πως, αναφέρεται στους οκτώ νεκρούςκαι τις εκτεταμένες καταστροφές που είχε αφήσει πίσω της εκείνη η φονική καταιγίδα που είχε πλήξει την Κεντρική Εύβοια στις9 Αυγούστου 2020.

Μακάρι να μη ξαναζήσει η πολύπαθη Εύβοια άλλα τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα, μακάρι...