MENU
weather-icon 16 oC
Αναζήτηση:

Γ. Σαρακιώτης: «Ερημώνει σταδιακά η περιοχή του Δομοκού»

Γ. Σαρακιώτης: «Ερημώνει σταδιακά η περιοχή του Δομοκού»

Σε Παλαμά, Ομβριακή, Μακρυρράχη και δομές υγείας και πρόνοιας του Δομοκού ο Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην περιοχή του Δομοκούκαι συγκεκριμένα στον Παλαμά, στην Ομβριακήκαι στη Μακρυρράχηβρέθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτήςτου ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα Γιάννης Σαρακιώτης.

Ο κ. Σαρακιώτης συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με εντονότερο την σταδιακή ερήμωσητης περιοχής του Δομοκού.

Εν συνεχεία, ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδαςπραγματοποίησε επισκέψεις στις δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας της περιοχής. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το ΚέντροΥγείας Δομοκού, καθώς και το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Φθιώτιδας(πρώην Θ.Χ.Π. Φθιώτιδας) του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου και συζήτησε με στελέχη και τους εργαζόμενους των δύο δομών.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του ο κ. Σαρακιώτηςεπεσήμανε ότι:

«Η ευρύτερη περιοχή του Δομοκού κατέγραψε μείωση του πληθυσμού της, που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ξεπερνά τα 2.000 άτομα, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τη γήρανσή του, εξασθενεί την παραγωγική δραστηριότητα της. Παραγωγική δραστηριότητα που εξαρτάται συνάμα, από την ύπαρξη ενός βιώσιμου πρωτογενή τομέαο οποίος έχει αφεθεί στο περιθώριο από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επιπροσθέτως, η ύπαρξη δομών υγείαςκαι κοινωνικής φροντίδαςστην περιοχή συνιστά προαπαιτούμενο για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατεβλήθησαν προσπάθειες για την ισχυροποίησηαυτών των δομών, μέσα από την οικονομικήυποστήριξή τους, την ένταξη έργωνσε χρηματοδοτικά προγράμματα, την ενίσχυσή τους με προσωπικόπολλαπλών ειδικοτήτων και την διαμόρφωση των προϋποθέσεων για τον εκσυγχρονισμότης λειτουργίας τους. Αυτή η προσπάθεια συνιστά και το εχέγγυο για τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτουςτο οποίο αποτελεί πυλώνα της στρατηγικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία για την άμβλυνση των ανισοτήτων και την τόνωση της ελληνικής περιφέρειας.»