MENU
weather-icon 16 oC
Αναζήτηση:

Κωνσταντίνος Τσίπρας: «Γι' αυτά θα αγωνιστώ !!!»

Κωνσταντίνος Τσίπρας: «Γι' αυτά θα αγωνιστώ !!!»

Ο εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Φθιώτιδας Κωνσταντίνος Τσίπρας μιλά στο LamiaReport για την απόφασή του να ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση και να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο Κωνσταντίνος Τσίπρας έχει καταγωγή από την Καρδίτσα και διαμένει στη Λαμία εδώ και πάρα πολλά χρόνια με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά.

Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Φιλολογίας και τον Ιούλιο του 2019 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ με Άριστα. Έχει δημοσιεύσει δεκαπέντε (15) επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα περιοδικά και περισσότερα από 60 άρθρα κοινωνικού προβληματισμού, συνεχίζοντας να αρθρογραφεί και να συγγράφει.

Ασχολείται ακατάπαυστα με τη μελέτη της ελληνικής γλώσσης, αρχαίας και νέας ελληνικής, με την συγγραφή και με την κλασική και νεώτερη γραμματεία, αναδεικνύοντας πλευρές και όψεις της.

Επί 20 συναπτά έτηδιδάσκει στην ιδιωτική, δημόσια δευτεροβάθμια και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πιστεύει ότι η διδασκαλία οφείλει να διευρύνει το πνεύμα, αφήνοντάς το να αναπνέει ελεύθερα, να ερευνά και να στοχάζεται, μακριά από την τυποποίηση και την αναφομοίωτη γνώση.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος, διοικώντας 52 Συλλόγους πανελλαδικά.

Τα τελευταία 15 χρόνια είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Φθιώτιδας, ενός Συλλόγου με περισσότερα από 2.500 μέλη- οικογένειες. Είναι ένας δυναμικός Σύλλογος με διαρκή παρουσία που έχει στηρίξει την οικογένεια έμπρακτα και προσφάτως αναγνωρίστηκε ως ΝΠΙΔ Φορέας Κοινωνικής Φροντίδας.

Χωρίς παρωπίδες και με διάθεση συνεισφοράς στον τόπο που ζει κατέρχεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ του ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ, αναγνωρίζοντας το έργο που έχει υλοποιηθεί και προσδοκώντας με την εκλογή του να καταθέσει τη γνώση και την εμπειρία του στο πλευρό του κάθε δημότη, χωρίς λόγια ή υποσχέσεις αλλά με έργα.

Συνέντευξη:

LR: Γιατί κατεβαίνετε ως υποψήφιος;

ΑΠ: Το κίνητρο είναι η αγάπη για τον τόπο που ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, για τους ανθρώπους αυτού του τόπου που τόσα χρόνια στήριξα με το έργο μου και συμπορευτήκαμε. Είναι ο τόπος που μεγάλωσαν τα παιδιά μου και θέλω να παλέψω να αναβαθμιστεί και να ευδοκιμήσει. Έχοντας ως εχέγγυο την πολυετή εμπειρία μου στην διοίκηση συλλογικών οργάνων και την 20ετή εκπαιδευτική μου πορεία στο χώρο της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στον Δήμο Λαμιέων. Δεν ήμουν ποτέ στην Διοίκηση του Δήμου, αλλά ήμουν πάντοτε παρών στα κοινά και στην διοίκηση συλλογικών οργάνων (Ομοσπονδία και Σύλλογος Τριτέκνων κ.τ.λ), δίνοντας μάχες με την κεντρική εξουσία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την οικογένεια και τον πολίτη.
Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια ή οι κολακείες. Πάντα εργαζόμουν με ταπεινότητα και διεκδικητικό πνεύμα, χωρίς διατυμπανισμούς, ακριτομυθίες και φωνασκίες. Αυτό, άλλωστε, θα το κρίνει ο δημότης!

LR: Τι είναι αυτό που πρέπει να διαθέτει ένας υποψήφιος;

ΑΠ: Γνώση, διάθεση συνεισφοράς, ομαδικό πνεύμα, συνεργασία, ενημέρωση, αγάπη για τον τόπο του, διεκδικητικό πνεύμα, όραμα, ειλικρίνεια, ταπεινότητα, συλλογική συνείδηση, δημιουργικό πνεύμα και αποτελεσματικότητα.
Αναγνωρίζω τις προσπάθειες όλων των δημοτικών αρχών διαχρονικά αλλά και τις παραλείψεις, που είναι λογικό να υπάρχουν σε μια διαρκή μάχη.
Αναγνωρίζω και τιμώ τις προσπάθειες όλων των πολιτών που λίγο ή πολύ συνέβαλαν και συμβάλλουν στην βελτίωση της ζωής στον Δήμο Λαμιέων. Καταδικάζω κάθε μηδενιστική αντίληψη.

LR: Πώς αντιμετωπίζετε τις επικρίσεις προς τον συνδυασμό στον οποίο έχετε ενταχθεί ως υποψήφιος;

ΑΠ: Η αντιπολίτευση είναι θεμιτή και αναγκαία σε μια δημοκρατία. Οι επικρίσεις, όταν είναι καλόπιστες και δεν αφορμώνται από στείρα κατάκριση, αντιμετωπίζονται με τον διάλογο, την παράθεση αποδείξεων και με επιχειρήματα που τις αναιρούν. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο!

LR: Θεωρείτε ότι ο συνδυασμός σας έχει κάνει λάθη;

ΑΠ: Θα ήταν υποκριτικό να πω το αντίθετο. Όποιος εργάζεται ακατάπαυστα και πασχίζει για το καλό του συνόλου θα κάνει λάθη ή παραλείψεις. Είναι λογικό, γιατί ουδείς είναι τέλειος. Ο καθένας σε έναν διευρυμένο δήμο έρχεται αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προσκόμματα με γνώμονα το κοινό καλό. Τα λάθη σε διδάσκουν και σε διορθώνουν, σε κάνουν καλύτερο και πιο έμπειρο. Αυτό που είναι τραγικό και δείγμα υποβάθμισης είναι ο μηδενισμός, η εκ βάθρων και χωρίς επιχειρήματα απόρριψη κάθε προσπάθειας. Αυτός ο αρνητισμός επιτείνει το κλίμα αντιπαλότητας, δυναμιτίζει και οδηγεί σε οπισθοδρόμηση.

LR: Ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα στον Δήμο Λαμιέων;

ΑΠ: Δεν θα πω τα γνωστά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε Δήμος στην Ελλάδα, όπως η ανεργία ή το δημογραφικό ή η εξυπηρέτηση του πολίτη και η αντιμετώπιση των καθημερινών του ζητημάτων ή η ασάφεια στην κατανομή αρμοδιοτήτων που συχνά προκαλεί σύγχυση. Για μένα είναι η απουσία κοινωνικής συνείδησης, είναι η έλλειψη της συλλογικής ευθύνης. Είναι ο ατομικισμός που συχνά καθυστερεί την κοινωνική ανάπτυξη. Είναι το γεγονός ότι δεν μας νοιάζει ο διπλανός μας και αδιαφορούμε για την πόλη ως σύνολο. Ο Δήμος είναι το σπίτι μας στο οποίο όμως κατοικούν και άλλοι μέσα σε αυτό.

LR: Τι θα κάνετε αν εκλεγείτε; Έχετε κάποιο όραμα;

ΑΠ: Αρχικά, δεν έχει σημασία τόσο η εκλογή όσο ο αγώνας που δίνει κάποιος, έχοντας πιστέψει σε ένα όραμα και σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες για το καλό του τόπου του. Από οποιαδήποτε θέση μπορεί κάποιος να συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια. Αν εκλεγώ, πρώτα θα συγχαρώ τους αντιπάλους για τον δικό τους αγώνα, ακόμη κι αν ήταν προκλητικός. Στο τέλος της ημέρας όλοι στον ίδιο χώρο θα κινούμαστε, όλοι θα παλεύουμε, όλοι θα βαδίζουμε στους ίδιους δρόμους με κοινά προβλήματα που απαιτούν συνεργασία. Για μένα ο Δήμος πρέπει να βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

1. Την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Λαμιέων,
2. Την στήριξη της οικογένειας σε ένα περιβάλλον δημογραφικής συρρίκνωσης,
3. Την αναβάθμιση της παιδείας και του πολιτισμού και
4. Τις ουσιαστικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.

Με καλή θέληση, συνεργασία και σύμπνοια όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Έχω την ευκαιρία, εφόσον οι δημότες με εμπιστευθούν, να καταθέσω τη γνώση και την εμπειρία μου και να αγωνιστώ, όπως έκανα πάντα, με εντιμότητα και ευπρέπεια για την πόλη και τον Δήμο που όλοι θέλουμε και προσδοκούμε για μας και τα παιδιά μας!!!

Αυτό που υπόσχομαι είναι ότι θα παλέψω έντιμα και με όλες μου τις δυνάμεις για την ευόδωση της προσπάθειας. Ο Δήμος ως διοίκηση οφείλει να βρίσκεται δίπλα στον κάθε δημότη, να αφουγκράζεται, να προγραμματίζει, να ιεραρχεί τις ανάγκες, όχι με γνώμονα την ανάγκη ή το καλό ενός ή μιας ομάδας, αλλά του συνόλου.

Ο Δήμος είναι ζωντανός οργανισμός, είναι ψυχές όχι υλικά. Αν δεν υπάρχει συλλογική συνείδηση, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του ατομοκεντρισμού, τότε θα διαιωνίζεται μία ανούσια αντιπαράθεση.

Κατά τούτο ζητώ την στήριξή σας και την ψήφο σας στις επερχόμενες εκλογές ώστε να εφαρμόσω στην πράξη τη γνώση και την εμπειρία μου και να συμβάλω, με την συνδρομή όλων, στην προσπάθεια βελτίωσης της πόλης και του Δήμου.

Γι' αυτά θα αγωνιστώ!!!!