Το Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη "Αναμνήσεις ενός κοριτσιού"

Στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου "Επίπεδο", στην οδό Αβέρωφ 5, στη Λαμία, στις 7:00' το απόγευμα.
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Λαμίας και το Βιβλιοπωλείο “ΕΠΙΠΕΔΟ” παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού».
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του Μίκη , με τον ιδιαίτερο συγγραφικό και ποιητικό λόγο της, αποτυπώνει στο χαρτί αναμνήσεις, σκέψεις και συναισθήματα που κουβαλάει από τα παιδικά της χρόνια μεγαλώνοντας δίπλα στον πατέρα της.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας του βιβλίου Μαργαρίτα Θεοδωράκη και η Χρυσούλα Παπαζώτου.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός και τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης.
Ακολούθως, η Παιδική-Νεανική Χορωδία του Δήμου Λαμιέων, με τη διεύθυνση της μαέστρου Κατερίνας Μπότση, θα αποδώσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Απόσπασμα από το βιβλίο:
Κάποια στιγμή, τον Αύγουστο, σε πήρανε - ήταν 21 Αυγούστου. Ζήσαμε όλοι μαζί μία απίστευτη ιστορία. (Χρειάζονται εκατοντάδες σελίδες για να περιγράψω όλες τις στιγμές, γιατί θα ήθελα να τις περιγράψω δευτερόλεπτο δευτερόλεπτο!)
Από τη στιγμή που ήρθαν και σου είπε, ενώ ήσουνα μαζί μας στον κήπο φορώντας το σορτς σου, τα σανδάλια σου κι ένα μπλουζάκι, ο χωροφύλακας, περιτριγυρισμένος από πολλούς άλλους χωροφυλάκους, πως πρέπει να σε πάρουν επιτόπου!
Η μαμά έτρεξε φουριόζα να φτιάξει μια βαλίτσα κι εμείς μείναμε κοντά σου, κολλήσαμε πάνω σου και τα δυο, τραβούσαμε μαζί σου σαν ένας μικρούλης Χορός αρχαίας τραγωδίας… Κάποια στιγμή μάς απομάκρυναν οι χωροφυλάκοι, αλλά μας άφησαν να παραμείνουμε εκεί κοντά, έως ότου σε βάλουνε μέσα στο αυτοκίνητο.
Θυμάμαι, υπήρχε πολλή ανθρώπινη κίνηση γύρω μας˙ ήμασταν μέσα σε μια μόνιμη κίνηση. Βοή, βουή, βουητό, βούισμα στ’ αυτιά μου. Όλες οι ομιλίες τους βοή, βουή, βουητό, βούισμα, δεν θυμάμαι σαφείς ομιλίες, μόνο βοή, βουή, βουητό, βούισμα… Αλλά τα μάτια μου θυμούνται τα πάντα! Εκθαμβωτική ανάμνηση!
Πάλι ο Χορός μας πήγαινε μια από δω μια από κει, έως ότου ο Ήρωας τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση του, της τελευταίας του Σκηνής: Σ’ έβγαλαν από την είσοδο του κήπου έξω στον δρόμο. Οι μαστόροι ολόγυρα, ολόγυρα κι οι χωροφύλακες. [...]
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις