MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:

Με μεγάλη επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Πήγασου Λαμίας

Με μεγάλη επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Πήγασου Λαμίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 το 2ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Πήγασου Λαμίας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς και τον ΟΠΑΣΤΕ.

Πάνω από 200 χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές και με συνοδεία εξαιρετικής παραδοσιακής ορχήστρας παρουσίασαν χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι χορευτικές ομάδες του Πήγασου Λαμίας, του Α.Π.Σ. Μεγάλου Αλεξανδρου Βραχατίου Κορινθίας, του Πολιτιστικού συλλογου Αβάτου Ξάνθης και του Πολιτιστικού συλλόγου Αχλαδιάς Δομοκού.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε παρέλαση των χορευτικών ομάδων από την πλατεία Ελευθερίας έως το Δημοτικό θέατρο με συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας.

Στο θερινό Δημοτικό θέατρο παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ κ Συμεων, και ο σεβαστος πατερας Δημητριος, οι βουλευτές Φθιώτιδας κ Κοτρωνιάς και κ Σαρακιώτης, ο εντεταλμένος συμβουλος εθελοντισμού του Δημου Λαμιέων κ Κουτκιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης κ Αποστολόπουλος και ο Περιφερειακος σύμβουλος και εκπροσωπος του ΟΠΑΣΤΕ κ Ταξιδης, η δημοτική σύμβουλος κ Ρουποτια ενώ με μηνυμα της χαιρέτησε την εκδήλωση η Αντιδημαρχος Πολιτισμου κ. Σόλια που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λογω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας ενώ μετά την εκδήλωση ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι μέχρι πρωίας στο κέντρο δεξιώσεων ”Λάμπρος” στο Αμούρι.