MENU
weather-icon 22 oC
Αναζήτηση:

Αύριο ο Θανάσης Χριστοδούλου παρουσιάζει το βιβλίο του στην αίθουσα του ΤΕΕ

Αύριο ο Θανάσης Χριστοδούλου παρουσιάζει το βιβλίο του στην αίθουσα του ΤΕΕ

Πώς γίνεται να χωρέσει κανείς μια ολόκληρη ζωή σε στίχους; - Κι όμως γίνεται στο βιβλίο του Θανάση Χριστοδούλου.

Αύριο Τρίτη 1η Οκτωβρίου και ώρα 19:45μμ ο Θανάσης Χριστοδούλου παρουσιάζει το βιβλίο του «75+...» στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς , στην Πλατεία Ελευθερίας 2 (4ος όροφος).

Διαβάστε λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μία ολόκληρη ζωή σε στίχους

75+…
Ίσως να είναι ένα από τα ελάχιστα σύγχρονα λογοτεχνικά δημιουργήματα με τη μορφή ποιητικής αυτοβιογραφίας ή αυτοβιογραφίας σε ποιητικό λόγο.

Είναι στ’ αλήθεια άξιο θαυμασμού πώς ο συγγραφέας κατορθώνει να αποτυπώσει μια ολόκληρη ζωή σε στίχους! Κι ακόμα πιο συγκλονιστικό και χιουμοριστικό, με λίγα λόγια, ευρηματικό κι ευφάνταστο.

Κάθε στίχος μας ταξιδεύει Σε άλλες εποχές, όχι τόσο μακρινές φορολογικά, όσο απομακρυσμένες ηθικά… Η απλότητα της ζωής, η πίστη σε υψηλές αξίες – παιδεία, ανώτερες σπουδές, κοινωνική προσφορά, δικαιωση των γονιών και ηθική ανταμοιβή μέσα από την ευτυχία των παιδιών, έρωτας, αλληλεγγύη, φιλότιμο, εντιμότητα – είναι τα στοιχεία που γεύεται ο αναγνώστης νιώθοντας τη γλύκα της νοσταλγίας για όλα αυτά τα όμορφα που έχουν λείψει από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ταυτόχρονα θα χαρακτήριζα το λογοτεχνικό αυτό πόνημα ως μία πολύτιμη πηγή σημαντικών πληροφοριών για πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις που αφορούν στην πόλη της Λαμίας και που μνημονεύονται ποιητικά και κυρίως ανεξίτηλα στην ψυχή του αναγνώστη, νικώντας στα σίγουρα τη φθορά του χρόνου.

75+ λόγοι να διαβάσει κανείς αυτό το έργο ζωής και άλλοι τόσοι για να ευχαριστήσουμε όλοι τον κ. Θανάση Χριστοδούλου για τα όσα έχει προσφέρει στον πολιτισμό του τόπου μας και του λαού μας!

Ειρήνη Σόλια
Φιλόλογος - Γλωσσολόγος
Msc στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας