MENU
weather-icon 24 oC
Αναζήτηση:

Ο Φάνης στέλνει τους καλικάντζαρους για κρύο ντους

Ο Φάνης στέλνει τους καλικάντζαρους για κρύο ντους

Συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό παραμονή των Θεοφανείων και δεν περιοριστήκαμε στις ευχές για την ονομαστική του εορτή. Δεν το συνηθίζουμε άλλωστε εδώ στο LamiaReport να… περιοριζόμαστε, όποιον και αν έχουμε απέναντί μας!

Μια ελαφρώς χιουμοριστική, αλλά πολύ εμπρηστική ατάκα, στάθηκε αρκετή για να προκύψει η ακόλουθη διαφορετική συνέντευξη με το νεότερο Περιφερειάρχη της χώρας, ο οποίος όλα δείχνουν ότι σκοπεύει να γίνει και ο μακροβιότερος Περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας.

Απολαύστε την χωρίς περιστροφές…

LR: Οι καλικάντζαροι φεύγουν την ημέρα των Θεοφανείων, σύμφωνα με τη γνωστή λαϊκή δοξασία και θα μπούμε στον πειρασμό να σας ρωτήσουμε ποιους «καλικάντζαρους» θα θέλατε να δείτε να φεύγουν με τα Φώτα;

Φ. ΣΠΑΝΟΣ: Εντάξει, παραδίνομαι, τέτοια ερώτηση δεν μου έχουν ξανακάνει! Αν θυμάστε, λέει στην Ιθάκη… «Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.»

Το ίδιο ισχύει και για τους …καλικάντζαρους. Εντάξει, «δολοφόνησα» τον Καβάφη, αλλά νομίζω ότι έγινα κατανοητός. Αυτά βρίσκονται μόνο μέσα μας, πουθενά αλλού… Προσωπικά λοιπόν, βλέπω μόνο το μακρύ δρόμο που διανύουμε για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για τη Στερεά Ελλάδα!

LR: Διαδίδουν, όμως, κάποια «καλικαντζαράκια» ότι δεν θα είναι μακρύς αυτός ο δρόμος. Διαδίδουν δηλαδή, ότι σας ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή και όχι οι επόμενες περιφερειακές εκλογές; Έχουν βάση αυτά τα σενάρια;

Φ. ΣΠΑΝΟΣ:

Παιδιά, αν δεν μπορείτε να πάτε στον Ιορδάνη, τουλάχιστον κάντε ένα κρύο ντους!

Να ‘τα πάλι... Ξέρετε, πάντα απορούσα με αυτούς που ασχολούνται με εκλογές, τόσο πριν από τις εκλογές. Θεωρώ ότι θα ήμουν κακός Περιφερειάρχης, αν αυτή τη στιγμή είχα στο μυαλό οτιδήποτε άλλο εκτός από την Περιφέρειά μου.

Επειδή λοιπόν αύριο (Σ.LR: σήμερα) είναι η εορτή της Φώτισης δια του Αγίου Βαπτίσματος, θα δώσω μια συμβουλή στους σεναριογράφους. Παιδιά, αν δεν μπορείτε να πάτε στον Ιορδάνη, τουλάχιστον κάντε ένα κρύο ντους!

Για να απαντήσω ευθέως, όμως, αρκεί να σας υπενθυμίσω ότι εμείς «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας». Και θα επιμένουμε μέχρι την ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδίου για την Περιφέρειά μας. Για μια Στερεά Ελλάδα ζωντανή και δυναμική, με σύγχρονες υποδομές, ισχυρή οικονομία, αλλά και σοβαρή κοινωνική μέριμνα.

LR: Τολμήσατε, πάντως, σχετικά νωρίς να παρουσιάσετε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας σας. Αν σας ζητούσαμε να αναφερθείτε σε ένα και μόνο επίτευγμα, σε μια και μόνη δράση ποια θα ήταν αυτή;

Φ. ΣΠΑΝΟΣ: Προ ημερών ανακοινώσαμε με χαρά τον διπλασιασμό του ΕΣΠΑ για τη νέα προγραμματική περίοδο. Μια νίκη που εξασφαλίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές για το μέλλον του τόπου μας. Αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό. Θα σας πω για την απόφασή μας να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία των πολιτών. Να μπούμε ακόμη πιο δυνατά στη μάχη της δημόσιας υγείας, τώρα που είναι πιο σημαντικό από ποτέ.

Ενεργοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με:

  • 4.908.370,5€ για τον ιατρικό εξοπλισμό των 8 νοσοκομείων μας.
  • 2.360.000€ για την αναβάθμιση 11 Κέντρων Υγείας.
  • 900.000€ για το Πολυδύναμο Ιατρείο Μαλεσίνας Φθιώτιδας.
  • 200.000€, για την προμήθεια υγειονομικού υλικού σε δομές υγείας και άλλους δημόσιους φορείς και ιδρύματα.

Φυσικά, κορωνίδα σε αυτές τις δράσεις αποτελεί η ολοκλήρωση του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας και η μεγάλη αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας.

LR: Σε ότι αφορά την παράλληλη μάχη για να ορθοποδήσουμε οικονομικά, τι άλλο γεννάει ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, εκτός από τα 400 εκατ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ;

Φ. ΣΠΑΝΟΣ:

Πολλά. Η εξασφάλιση πόρων, η σκληρή και οργανωμένη δουλειά, η στοχοθεσία. Ακόμη περισσότερο, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Στερεάς, η φύση και ο Πολιτισμός. Περισσότερο απ’ όλα όμως εγώ στηρίζω τις ελπίδες μου στην κρίση και την κράση των Ελλήνων και δη των Στερεοελλαδιτών. Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί είναι στη φύση μας να αντέχουμε, να θεριεύουμε και να βγαίνουμε νικητές σε δύσκολους καιρούς!