MENU
weather-icon 16 oC
Αναζήτηση:

Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-1: Πρώτη εκτός έδρας νίκη και 5η θέση

Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-1: Πρώτη εκτός έδρας νίκη και 5η θέση

Τρίτη σερί νίκη και τέσσερις αγωνιστικές αήττητη η ομάδα του Βόκολου…

Παίζοντας έξυπνο ποδόσφαιρο και χτυπώντας στο τέλος, η Λαμία κατάφερε να πετύχει την 4η της νίκη στην Τρίπολη, κόντρα στον Αστέρα αυτή τη φορά με σκορ 0-1 και να σκαρφαλώσει στους 15 βαθμούς.

Η 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League έφερε την 3η σερί νίκη της ομάδας του Λεωνίδα Βόκολο που κατάφερε με τις αλλαγές που πραγματοποίησε στην επανάληψη να πάρει ένα πολυτιμότατο τρίποντο απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους.

Βοήθησε βέβαια και η ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών της που όταν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο άλλαξαν τη ροή του παιχνιδιού.

Το χρυσό γκολ από τον Σωτήρη Τσιλούλη μετά από συνεργασία Τζαγκόεφ και Τόσιτς για μια Λαμία που έμεινε αήττητη μέσα στον Οκτώβρη (από 23/9).

Το σύστημα του Βόκολου

Με σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι η Λαμία, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο κέντρο στη νευραλγική θέση «6» με δεδομένη την απουσία τόσο του Στάνκο, όσο και του Σαντάνα που είχαν μέχρι τώρα την ευθύνη της θέσης. Εκεί λοιπόν επέστρεψε ο Φάνης Τζανδάρης, με τη βοήθεια του Νούνιες αλλά και του Σλίβκα που ξαναπήρε τη θέση του στην αρχική 11αδα.

Στην άμυνα, δεν άλλαξε κάτι με Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια, Τζανετόπουλο και Παπαδόπουλο στο κέντρο της, στα άκρα Σιμόν και Σιντκλέι με τον τελευταίο να εναλλάσσεται με τον Αμαράλ ενώ σαν δεξί χαφ ξεκίνησε ο Μαρτίνεθ. Σέντερ φορ ξεκίνησε ο Καρλίτος, καθώς ο Λόνγκο κάθισε στον πάγκο.

Η πρώτη τελική ήταν στο 5’ για τους γηπεδούχους με σουτ του Μπαρτόλο από πολύ πλάγια θέση που δεν ανησύχησε τον Κοσέλεφ, ενώ καλή στιγμή για τη Λαμία ήταν στο 16’ με τον Καρλίτος να σουτάρει και δύσκολα να μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.

Μία καλή προσπάθεια από τον Άλβαρες έδωσε την ευκαιρία στον Καλτσά να πεταχτεί σφήνα αλλά να πιάσει άστοχο σουτ στο 23’.

Στο ημίωρο η Λαμία έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της μετά από φάουλ που κέρδισε έξω από την περιοχή που εκτέλεσε ο Καρλίτος με το Σλίβκα τελικό αποδέκτη, το σουτ που επιχείρησε όμως έκοψε σωτήρια σε κόρνερ ο Τζουγκάνοβιτς. Το κόρνερ που πέρασε κι αυτό ανεκμετάλλευτο καθώς το σουτ του Τζανετόπουλου έφυγε άουτ.

Στο 33’ ένα φάουλ του Καλτσά για τους γηπεδούχους δεν ανησύχησε τον Κοσέλεφ που μπλόκαρε σταθερά.

Η εξαιρετική ενέργεια του Καρλίτος που πήγε να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ στο 38’ ήταν ως μη γενόμενη καθώς υποδείχθηκε οφσάιντ, ανάγκασε ωστόσο τον Παπαδόπουλο να ενεργήσει εξίσου εντυπωσιακά.

Παρά το γεγονός ότι η Λαμία έδωσε χώρο στον αντίπαλο της σε αυτό το πρώτο μέρος, φάνηκε πιο επικίνδυνη στις επιλογές της στην επίθεση, χωρίς βέβαια να κάνει και εκείνη τη μεγάλη φάση.

Η επανάληψη

Με αλλαγές ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη δείχνοντας πιο ορεξάτοι. Είχαν μάλιστα την πρώτη τους καλή στιγμή μόλις στο 47’ με τον Μιριτέλο να σουτάρει πάνω στον Κοσέλεφ που έσωσε την εστία του από παραβίαση.

Η ορμητική είσοδος των γηπεδούχων ανάγκασε τον Βόκολο να κάνει τις δικές του αλλαγές. Στο 59’ άφησε τον Αμαράλ αριστερό μπακ και έβγαλε τον Σιντκλέι για να βάλει τον Τσιλούλη στα χαφ.

Στο 64’ ο Νούνιες κινήθηκε εντυπωσιακά φτάνοντας μέχρι την αντίπαλη περιοχή, όμως πρόλαβε ο Μουνάφο και τον έκοψε με φάουλ πριν βρεθεί σε θέση βολής απέναντι από τον Παπαδόπουλο. Το φάουλ εκτέλεσε ο Καρλίτος με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει.

Στο 67’ ο Μιριτέλο είχε μία ακόμη καλή στιγμή με κεφαλιά άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι μετά το 70’ έπαιξαν και με δεύτερο σέντερ φορ.

Η απάντηση του Βόκολου ήταν να μπουν στο παιχνίδι Ακούνια και Τόσιτς στις θέσεις των Καρλίτος και Μαρτίνεθ.

Η Λαμία έγινε πιο επικίνδυνη στον κενό χώρο, όμως στο 77’ ο Ακούνια δε βρήκε την μπάλα στη σέντρα του Τσιλούλη, η οποία έφυγε άουτ.

Στο 82’ η μεγαλύτερη φάση στο παιχνίδι από τον Τόσιτς που «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα όμως το τελικό σουτ έφυγε λίγο άουτ.

Γυρίζοντας τον Σλίβκα πιο πίσω βρέθηκε χώρος να μπει και ο Τζαγκόεφ στο παιχνίδι και αυτό άλλαξε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ρώσος συνδυάστηκε με τον παλιό του γνώριμο τον Τόσιτς και το τελικό εξαιρετικόγύρισμα από το Σέρβο, έδωσε την ευκαιρία στον Τσιλούλη χωρίς αντίπαλο με εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά να γράψει το 0-1!

Φάση που ελέγχθηκε από τον VAR χωρίς να αλλάξει κάτι και η Λαμία να πανηγυρίζει το τρίποντο που την φέρνει στην 5η θέση με 15 βαθμούς.

Πολλά μπράβο και στους 20 περίπου φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Σημειώνουμε ότι η 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League είναι αφιερωμένη στη γυναίκα και στη μάχη που δίνει κατά του Καρκίνου του Μαστού για αυτό και οι παίκτες των δύο ομάδων φορούσαν ροζ περιβραχιόνιο.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλα Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Γκαρσία (46’ Καρμονά), Άλβαρες, Μουνάφο, Γκροσντάνιτς (46’ Σουρλής, λ.τρ. 80’ Αλάγκμπε), Ρίτζις (68’ Μάντζης), Καλτσάς (86’ Ζουγλής), Μπαρτόλο, Μιριτέλο

Στον πάγκο, Σγουρής, Ατιένζα, Χουχούμης, Ντιαρά

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιντκλέι (59’ Τσιλούλης), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (87’ Τζαγκόεφ), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (72’ Ακούνια), Αμαράλ, Καρλίτος (72’ Τόσιτς)

Στον πάγκο, Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Μάλτσι, Βασιλαντωνόπουλος, Λόνγκο

Διαιτητές: Αθανάσιος Τζήλος, Ηλίας Κωνσταντίνου, Θεόδωρος Τζιουβάρας

4ος Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης

AVAR: Σπύρος Ζαμπαλάς

VAR: Πέτρος Πάτρας