MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο MaskaRun Ορχομενού (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο MaskaRun Ορχομενού (ΦΩΤΟ)

Η πρωτότυπη γιορτή του αθλητισμού με Αποκριάτικο χρώμα, διεξήχθη στον Ορχομενό Βοιωτίας, την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Κάθε χρόνο και καλύτερα στο MaskaRun Ορχομενού που έγινε η αγαπημένη συνήθεια που δίνει την εκκίνηση στις Καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Ορχομενό.

Ο λαμπερός Ήλιος ήτανσύμμαχοςστο φετινό 8ο MaskaRun το οποίο κατέγραψε για μια ακόμη χρονιά αρκετέςπρωτιές και ρεκόρ.

Πρώτα-πρώτα πλήθος θεατών πουκατέκλεισαν την Κεντρική Πλατεία Ηρώωντης πόλης και χειροκρότησαν τους εκατοντάδες συμμετέχοντες αλλά και συμμετείχαν στηγιορτήπου είχε στηθεί μετά τον τερματισμό απολαμβάνοντας τιςλιχουδιέςμε ντόπια προϊόντα που παρασκεύασαν και προσέφεραν επιχειρηματίες της πόλης.

Τηνεκκίνησηστο 8ο MaskaRun έδωσε ο δήμαρχος ΟρχομενούΓιώργος Τζαβάραςκαι ένα κόκκινο ποτάμι ξεχυθηκε στους δρόμους δίνοντας παράλληλα και τηνέναρξητων Καρναβαλικών εκδηλώσεων της τελευταίας εβδομάδας της αποκριάς που στον Ορχομενό κορυφώνεται τοτριήμερο 16-18 Μαρτίου, με τηννυχτερινή παρέλασητου Σαββάτου, τηνμεγάλη παρέλασητην Κυριακή και τακούλουματην Καθαρά Δευτέρα στη Δραγατσούλα.

Οι συμμετοχές που κινούνται ανοδικά από χρόνο σε χρόνο φέτοςξεπέρασαν τις 500δημιουργώντας μια ευχάριστη έκπληξη στους διοργανωτές που καλούνται κάθε φορά να καλύπτουν τις απαιτήσεις της διοργάνωσης.

Πρωτιάαπό φέτος για τον καλύτεραμεταμφιεσμένο MaskaR(ας)unστον οποίο δίνονται δώρα και αποτελεί τον μασκότ για το επόμενο διάστημα.

Δύο ήμέρες μετά την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στο 8ο Maskarun βραβεύτηκε ηπρώτη γυναίκαστο 8ο MaskaRun η πρωταθλήτριαΚλεοπάτρα Φραγκοπούλουτην οποία υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος ΟρχομενούΒασιλική Καραβεγγέλημε ανθοδέσμη.

Για πρώτη φοράτίμησαν τον Ορχομενό και το MaskaRun με την παρουσία τους αθλητές και αθλήτριες τωνSpecial Olympics Βοιωτίαςτους οποίους βράβευσε ο Δήμος Ορχομενού.

Ο Παραδοσιακός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ορχομενούκάτω από την αψίδα που εμπνεύστηκε και κατασκευάζει κάθε χρόνο αλλά καιδιοργανώνειτο Καρναβάλι του Ορχομενού

Η ΜοτολέσχηΟρχομενού κάθε χρόνο αρωγός για την ομαλή όδευση των δρομέων του Maskarun

Για τον ασφαλή τερματισμό των δρομέων φρόντισε οΕΕΣ παράρτημα Λιβαδειάς

Στο MaskaRun τα μετάλλια κάθεχρόνο είναι διαφορετικά, χειροποίητα από ειδικό πηλό ψημένοστους 1.300 βαθμούς, συλλεκτικά,,, Φέτος οι δρομείς σύμβολοτου MaskaRun σχηματίζουν τον αριθμό 8.

Tο 8οMaskaRunήταν ενταγμένο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα #BEACTIVEπου υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Σανιδάς