MENU
weather-icon 29 oC
Αναζήτηση:

Με μία φαντασμαγορική τελετή λήξης στην Ιτέα ολοκληρώθηκε το «Hellas Rally Raid 2024»

Με μία φαντασμαγορική τελετή λήξης στην Ιτέα ολοκληρώθηκε το «Hellas Rally Raid 2024»

Με μία εντυπωσιακή εκδήλωση και παρουσία πλήθος κόσμου έπεσε το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου 2024, στο μώλο της Ιτέας, η καρό σημαία του «Hellas Rally Raid 2024», ένας αγώνας που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην περιοχή, με την υπόσχεση για ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον.

Από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, όταν και πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του «Hellas Rally Raid 2024» στην Άμφισσα, έως και την Κυριακή που έλαβε χώρα η τελετή λήξης στην Ιτέα, η περιοχή έζησε στους ρυθμούς της μεγάλης διοργάνωσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η οποία υπενθυμίζεται ότι αποτελεί αγώνα προετοιμασίας και πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τον οποίο συνδιοργάνωσε ο Δήμος Δελφών με την Π.Ε. Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα «Δίκτυο Δελφών», ενώ αρωγός του υπήρξε και το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας.

Η φαντασμαγορική τελετή λήξης, παρουσία μεταξύ άλλων και εκπροσώπων του Δήμου Δελφών, περιλάμβανε την απονομή στους νικητές, υπό το εντυπωσιακό φως την πυροτεχνημάτων που έλαμψαν στον ουρανό της Ιτέας, ενώ έκλεισε με τη συναυλία του συγκροτήματος «Sepia».

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας και καθ’ ύλην αρμόδιος των Τμημάτων Παιδείας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Νικόλαος Γιογάκης, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης για την άψογη συνεργασία, και ιδιαιτέρως τη Δημοτική Κοινότητα Ιτέας και τον Πρόεδρό της κ. Γεώργιο Παπαποστόλου για την συνεχή μέριμνα ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνολική παρουσία της διοργάνωσης στην περιοχή, τονίζοντας πως έκλεισε με θετικό πρόσημο και γενικότερα θετικό αντίκτυπο, καθώς άφησε οφέλη τόσο στην προβολή του τόπου, που έλαβε παγκόσμια διάσταση μέσω του αγώνα, όσο φυσικά και στην τοπική οικονομία, η οποία τονώθηκε από την παρουσία των εκατοντάδων αθλητών, με τις αποστολές και τους συνοδούς τους.

Αντιστοίχως, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του «Δικτύου», κ. Ιωάννα Καλλία, τόνισε πως η κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη διοργάνωση του «Hellas Rally Raid 2024», αποτελεί απόδειξη της ικανότητας του Δήμου να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις, σημειώνοντας: «Με στοχευμένες επιλογές ο Δήμος Δελφών εκμεταλλεύεται κάθε συγκριτικό του πλεονέκτημα, αξιοποιώντας το προς ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος. Ο σύντομος απολογισμός του 2024, με όλα όσα έχουν λάβει χώρα, πολιτιστικές και ιστορικές εκδηλώσεις, συνέδρια, αθλητικές διοργανώσεις κ.α., σε μόλις πέντε μήνες, είναι ένα μόνο δείγμα των δυνατοτήτων μας, αλλά και προάγγελος αυτών που θα ακολουθήσουν».