Ποιο σημείο του νέου καταστατικού της ΕΠΣΦ ακύρωσε το Πρωτοδικείο

Έγινε δεκτό το αίτημα του πρώην Προέδρου της Ένωσης Κώστα Σακελλάρη…
Την απόφασή του να ακυρώσει την τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΣ Φθιώτιδας ως προς το σκέλος που γίνεται δεκτή η πρόσθεση του στοιχείου (δ) στο αρ. 11.Β του καταστατικού με τον τίτλο «κωλύματα - περιορισμοί συμμετοχής σε καταστατικό όργανο της ένωσης…», δημοσίευσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας στο πλαίσιο της Διαδικασίας Εκούσιας Δικαιοδοσίας, μετά από προσφυγή του πρώην προέδρου της ΕΠΣΦ Κωνσταντίνου Σακελλάρη, με πληρεξούσιο δικηγόρο τον Κώστα Μπαρούτα.
Το επίμαχο στοιχείο δ στο άρθρο 11 Β του νέου καταστατικού της ΕΠΣ Φθιώτιδας, αναφέρει τα εξής:
«Δεν επιτρέπεται να ανακηρυχθεί υποψήφιος προκειμένου να εκλεγεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου ή άλλου από το καταστατικό προβλεπόμενου οργάνου αθλητικής ένωσης όποιος:
δ) έχει καταδικασθεί αμετακλήτως από οιοδήποτε Αθλητικό Δικαστήριο ή Αρχή, όπως επίσης και από το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.).»
Το κομμάτι αυτό είναι πέρα των προβλεπομένων στο νόμο κωλυμάτων και το δικαστήριο αναφέρει: «Με βάση τα αναφερόμενα στη νομική σκέψη της παρούσας οι διατάξεις του αθλητικού νόμου, όσον αφορά τα κωλύματα ή ασυμβίβαστα των μελών και των προσώπων που μετέχουν στα καταστατικά όργανα, είναι αμφιμερώς αναγκαστικού δικαίου, ώστε εκφεύγουν τις ρυθμιστικής αρμοδιότητας των σωματείων».
Έτσι το δικαστήριο ακυρώνει την προσθήκη αυτή και διατάσσει την καταχώριση του διατακτικού στο ειδικό βιβλίο που τηρείται για το σκοπό αυτό και στο περιθώριο της διάταξης, που σημαίνει ότι είναι αυτό που θα ισχύει από δω και στο εξής (από 27/3/25 χωρίς το σημείο δ).
Από την πλευρά της Ένωσης, που εκπροσωπήθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, δύναται η υποβολή έφεσης κατά της συγκεκριμένης απόφασης.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις