MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Συμμετέχουν στη σημερινή απεργία οι Υγειονομικοί Στερεάς Ελλάδας

Συμμετέχουν στη σημερινή απεργία οι Υγειονομικοί Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τη συμμετοχή των μελών του στην γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου:

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας. Το Σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά μαζί με την Ομοσπονδία μας ΠΟΕ-ΠΦΥ στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 9-11-2022.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Οικονομικά:

• Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού- Ξεπάγωμα της διετίας 2016 - 17

• Ένταξη στα ΒΑΕ- Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας- Καμία περικοπή του.

• Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού- Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

-Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση- Όχι στην ιδιωτικοποίησή του.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στην υγεία και ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Υγεία.

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

-Αναβάθμιση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Υγείας και των Κέντρων Υγείας».