ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 12 oC
Αναζήτηση:

Λαμπρή γιορτή με τρεις Μητροπολίτες το Σαββατοκύριακο στο Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη Ρώσου

Λαμπρή γιορτή με τρεις Μητροπολίτες το Σαββατοκύριακο στο Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη Ρώσου

Γιατί πανηγυρίζει για δεύτερη φορά το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη.

H δεύτερη πανήγυρητου Ιερού Προσκυνήματοςτου Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, στοΠροκόπι τηςΕύβοιας, καθιερωμένη από το1970, τελέστηκε το Σαββατοκύριακο 23-24Σεπτεμβρίου.

Η Πανήγυρηαυτή τελείται σεανάμνησητων Εγκαινίων του Ιερού Ναού,τα οποία τέλεσε ο μακαριστόςΜητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος(Σελέντης), την τελευταία Κυριακή τουμηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969.

Η πολυπληθής προσέλευση τωνπροσκυνητών και η συμμετοχή τους στην Πανήγυρη ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικές,καθώς υπήρξαν και πολλοί που πραγματοποίησαν το καθιερωμένο τάματους προς τον Όσιο Ιωάννη, διανύονταςπεζή περισσότερα από 40 χιλιόμετρα.

ΟΜητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος,το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου, υποδέχθηκε τουςΜητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής
κ. Παντελεήμονα και Γόρτυνος καιΜεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό.

Το πρωί της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, κατά τη διάρκεια του οποίου κήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με το egnomi.gr, ακολούθησε ηλιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Οσίου Ιωάννη πέριξ του ιερού ναού.