Ποια εταιρεία ετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη Φθιώτιδα

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο της υδατοκαλλιέργειας ετοιμάζει κάτι μεγάλο στην περιοχή μας, δίνοντας πνοή στην τοπική οικονομία.
Ο λόγος για την εταιρεία «Philosofish» η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός υδατοκαλλιέργειας μεσογειακού ψαριού, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο πέμπτος μεγαλύτερος στον κόσμο. Για όσους δεν το γνωρίζουν η εταιρεία έχει έδρα στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ανηκει στη ΔΟΥ Λαμίας.
Η «Philosofish» ήδη έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στην περιοχή μας, αφού έχει ιχθυογενετικές μονάδες στο Μαλιακό κόλπο (ανατολική Φθιώτιδα και Λοκρίδα), καθώς επίσης και στη βόρεια Εύβοια.
Η εταιρεία καλλιεργεί λαβράκι, τσιπούρα, φαγκρί και κρανιό, τα οποία διανέμονται στην εγχώρια αγορά και κατά 90% στο εξωτερικό, εξάγοντας σε περισσότερες από 26 χώρες παγκοσμίως.
Η νέα μεγάλη επένδυση
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η νέα επένδυση που ετοιμάζει η εταιρεία δεν θα ειναι πλωτού χαρακτήρα, αλλά χερσαία, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που εξαγόρασε από τον Γαλλικό όμιλο "Imerys", το πρώην εργοστάσιο της ΕΛΜΙΝ στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, το οποίο έχει και δικό του λιμάνι.
Μέχρι τώρα η «Philosofish» κρατάει κλειστά τα χαρτιά της και δεν έχει ανακοινώσει κάτι για τα πλάνα της επένδυσης, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι επειδή το σημείο γεωγραφικά είναι στρατηγικό, η επένδυση θα ειναι μεγάλη και μπορεί να περιλαμβάνει από σύγχρονα συσκευαστήρια, σταθμούς μεταποίησης και διαλογής, μέχρι και εμπορευματικό κέντρο - κόμβο logistics.
Όπως και να έχει το σημαντικό είναι ότι η μεγάλη αυτή επένδυση της «Philosofish» θα είναι μια δυνατή «ένεση» στην τοπική οικονομία της Φθιώτιδας, που πραγματικά την έχει απόλυτη ανάγκη, αφού θα ανοίξουν πολλές νέες θέσεις εργασίας.
Διαβάστε επίσης:
Νέα μεγάλη επένδυση ετοιμάζει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος στη Λαμία
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις