MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία τύπου «Π» - Τι είναι και ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία τύπου «Π» - Τι είναι και ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Ο πιο ζεστός Οκτώβριος των τελευταίων 50 ετών δίνει πλέον την σκυτάλη στον βροχερό Νοέμβριο, που όπως όλα δείχνουν αναμένεται να φέρει – τουλάχιστον τις πρώτες μέρες – κακοκαιρία με καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει από την Πέμπτη, ενώ το Σαββατοκύριακο τη χώρα θα χτυπήσει η κακοκαιρία τύπου Π επηρεάζοντας έντονα κάποιες περιοχές της Ελλάδας με σφοδρές καταιγίδες, ενώ σε άλλες θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία αυτή ονομάζεται έτσι γιατί θα φέρει έντονα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας, ωστόσο σε αρκετές περιοχές ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος.

Όπως εξήγησε, από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα, τα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και το βορειοανατολικό Αιγαίο σχηματίζοντας στον χάρτη το ελληνικό γράμμα «Π».

Οι υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό του Π – μεταξύ αυτών και η Αττική – θα μείνουν ανεπηρέαστες, θα έχουν λιακάδα και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως αυτόσυμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό εκδηλώνεται κυρίως σε περιοχές της Ιταλίας και δεν μπορεί να περάσει την οροσειρά της Πίνδου για να εισέλθει πιο κεντρικά.



Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ένα απλό διάγραμμα εξήγησε τι ακριβώς είναι η κακοκαιρία τύπου Π.