MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Διαμαρτυρία του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων

Διαμαρτυρία του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων

Για το χώρο στέγασής τους, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Το δελτίο τύπου:

ΟΟΜΙΛΟΣ ΦΘΙΩΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ, στεγάζεταιστον2ο όροφοτου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων.Το Γραφείομας έχει παραχωρηθεί από προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Είναι αυτόνομος χώρος και επικοινωνεί άμεσα με τηνΒ΄ΑΙΘΟΥΣΑτου Πολιτιστικού Κέντρου. Είναι έναςενιαίος, κοινός χώρος Πολλαπλών Χρήσεων, τον οποίο μοιραζόμαστε με άλλους Συλλόγους και Ομάδες και σε μόνιμη βάση και περιστασιακά, ανάλογα με τις ανάγκες γιαπολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις. Άλλωστε, για αυτό τον λόγο η Δημοτική Αρχή παραχώρησε το συγκεκριμένο Γραφείο στον Όμιλό μας, ώστε να διευκολύνεται στις ποικίλες ανάγκες των δράσεών του.

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου,μόλις περάσαμε την είσοδο της Β΄ ΑΙΘΟΥΣΑΣ, κατευθυνόμενοι προς τοΓραφείο του Ομίλου μας,νομίσαμε ότι μπήκαμε σε λάθος χώρο. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Μπροστά μας,καταμεσής στηνΒ΄ ΑΙΘΟΥΣΑ,έστεκε μια κατασκευή σαν δωμάτιο, διαστάσεων 6,30μ Χ 4,50μ,από υλικά τύπου γυψοσανίδας και με είσοδο δική της, δίπλα στην είσοδο τηςΒ΄ΑΙΘΟΥΣΑΣ.Τα έπιπλα μέσα σ΄αυτή, δείχνουν ότι θα χρησιμοποιηθεί ως γραφείο.

Στα δεξιά της κατασκευής έχουν αφήσειένανδιάδρομο μήκους 7,8μσταδεξιάτουκαι6,30μστα αριστερά του καιπλάτους 2,20μ.

Ο διάδρομος ακολουθεί τη δεξιά πλευρά της κατασκευής και μόλις στρίβει στα αριστερά,το πλάτος του γίνεται 1,50μκαι οδηγεί στο Γραφείο του Ομίλου μας.

Η Β΄ ΑΙΘΟΥΣΑτου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμίας, δεν εξυπηρετεί πλέον τον σκοπό, για τον οποίοείχε μελετηθεί, σχεδιασθεί και κατασκευασθεί.

Δηλαδή, το μόνο πουαπέμεινε από όλη την Β΄ΑΙΘΟΥΣΑ, είναιμόνο η είσοδος και ένας διάδρομοςπλάτους 2,20μκαι1,50μ.

Οι φωτογραφίες δείχνουντο πριν και το μετά.Το μέχρι τώρα και το από εδώ και πέρα.

Τη λειτουργικότητα που υπήρχεκαιτη λειτουργικότητα που δεν θα υπάρχει.

Είναι προφανές, ότιαν δεν απομακρυνθεί αυτή η κατασκευή,καμία πολιτιστική εκδήλωση,καμία παρουσίαση,καμία δράση, τίποτα δεν μπορεί να γίνεται πια στηνΒ΄ ΑΙΘΟΥΣΑ, ξεκινώντας από το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας με τα μέλη μας, που είχαμε ήδη δρομολογήσει για μετά την Πρωτοχρονιά...

Γιατί...σε δύο διαδρόμουςπλάτους 2,20μκαι1,50μαντίστοιχα,τι εκδήλωση μπορεί να γίνει;

Εκτός από τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων, την αίθουσα χρησιμοποιούσαν ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, το τοπικό παράρτημα της ΑΧΕΠΑ, ο Σύλλογος Γυναικών, θεατρικές ομάδες, Σχολεία και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων.

Σ' αυτόν τον χώρο γίνονται τα Συμβούλιά μας, οι Συνελεύσεις, οι Εκλογές, πανεπιστημιακοί καθηγητές παρουσιάζουν σημαντικές μελέτες, γίνεται η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας και πλήθος άλλων πολιτιστικών κλπ εκδηλώσεων.

Δηλώνουμε δε, ότιδεν μας είχε ενημερώσει απολύτως κανένας,για αυτή την ακραία κατασκευαστική παρέμβαση!

Ούτε, βεβαίως, ερωτηθήκαμε ποτέγια τη χρήση και τη λειτουργία του χώρου, που σκόπευαν να την αλλάξουν, ριζικά, και σε βάρος όλων των χρήσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων,που στο εξήςδεν θα μπορούν πλέοννα πραγματοποιούνται εκεί.

Η καινούργια, πρόσθετη στο χώρο κατασκευή, όπως είδαμε, θα κλειδώνει, θα έχει ιδιωτικότητα και δεν θα υπάρχει καμία πρόσβαση σε αυτή.

Για όποιο λόγο κι αν έφτιαξαν αυτή την κατασκευή,καταμεσής στο χώρο Πολλαπλών Χρήσεων της Β΄ ΑΙΘΟΥΣΑΣτουΠολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων, δικαιούμαστε μια καλή εξήγηση και σαφείς λεπτομέρειες για το ποιός και πού στηρίχθηκε για να γίνει.

Ποιος έδωσε τηνέγκρισηκαιποιος τηνεντολή για αυτή την κατασκευή, που δείχνειαυθαιρεσίακαιαπαξίωση προς τον Πολιτισμόκαι προς όλους εμάς, που αγωνιζόμαστε από την πλευρά μας για να τον προάγουμε σε αυτή την πόλη.

Ποιος πήρε την ευθύνη αυτής της απόφασης,αγνοώνταςτην μέχρι τώρααποτελεσματική χρήσηαυτού του ενιαίου μέχρι χθες, χώρου. Δεν υπάρχουν, άλλωστε,πολλοίδιαθέσιμοι Δημοτικοί Πολιτιστικοί χώροι ώστε να... καταστρέφονται οι όποιοι λειτουργούν.