MENU
weather-icon 24 oC
Αναζήτηση:

Νέα επένδυση για το νερό ΙΟΛΗ από την Premia

Νέα επένδυση για το νερό ΙΟΛΗ από την Premia

Διπλή επένδυση από Premia και Ελληνικά Οινοποιεία για νέο εργοστάσιο στο νερό Ιόλη.

Σε διπλή επένδυση προχωρούν από κοινού και σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr η Premia Properties και η Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε. εταιρεία στην οποία ανήκουν η Οινοποιία Μπουτάρη και η Ιόλη Πηγή, που παράγει το εμφιαλωμένο φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Premia Properties η οποία έχει αποκτήσει το ακίνητο του εργοστασίου παραγωγής του νερού Ιόλη, το οποίο βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού-Αθηνών Λαμίας, στο Μοσχοχώρι Λαμίας, πρόκειται να επενδύσει για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου με σκοπό την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία Ιόλη Πηγή που ανήκει στην Ελληνικά Οινοποιεία, είναι αυτή στην οποία ανήκουν τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας (π.χ. το εμπορικό σήμα και ο μηχανολογικός εξοπλισμός) και από την πλευρά της θα επενδύσει για την προσθήκη του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού και την κυκλοφορία νέων προϊόντων. Η συνολική επένδυση, η οποία αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού πρόκειται να ξεκινήσει να υλοποιείται κατά το προσεχές χρονικό διάστημα και εκτιμάται ότι αναλόγως τις ανάγκες που θα προκύψουν θα κυμανθεί μεταξύ 5 έως και 7 εκατομμυρίων ευρώ για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί.

Στα έξι εκατομμύρια ο τζίρος

Σημειώνεται ότι φέτος συμπληρώθηκε περίπου ένα έτος από τη στιγμή που η Ιόλη εξαγοράστηκε από την προηγούμενή της ιδιοκτήτρια, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία παράγει τη μπύρα Heineken. Σε ό,τι αφορά τα νέα προϊόντα που θα δημιουργήσει η εταιρεία θα είναι μεταξύ άλλων κωδικοί ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με γεύσεις.

Το 2023 η Ιόλη Πηγή άγγιξε τα 6 εκατομμύρια ευρώ σε κύκλο εργασιών, αυξάνοντας τα μεγέθη της κατά περίπου 1 εκατ. ευρώ από τα περίπου 5 εκατ. ευρώ που ήταν ο αντίστοιχος κύκλος εργασιών όταν εξαγοράστηκε. Για φέτος η εκτίμηση κάνει λόγο για περαιτέρω ανάπτυξη που θα ανέλθει σε ποσοστό περίπου 20%.

Το υφιστάμενο εργοστάσιο που νοικιάζει η Premia Properties ΑΕΕΑΠ στην Ιόλη Πηγή βρίσκεται σε οικόπεδο 99 στρεμμάτων γεγονός που ευνοεί την επέκταση των εγκαταστάσεων και την ανέγερση του νέου βιομηχανικού συγκροτήματος. Το υπάρχον κτίριο καταλαμβάνει επιφάνεια 12.200 τετραγωνικών μέτρων. Η αξία αποτίμησης του συγκεκριμένου ακινήτου στο τέλος του 2023 ήταν 3,94 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αξία κτήσης του ήταν 2,57 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ των μετόχων της Ελληνικά Οινοποιεία είναι οι αδελφοί Ηλίας και Θωμάς Γεωργιάδης, μέτοχοι και της Premia Properties, αλλά και ο Γιάννης Αντετοκούμπο με ποσοστό περίπου 10%.

Στους στόχους είναι η εισαγωγή της εν λόγω εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όταν αυτή θα παράγει κύκλο εργασιών περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από την εξαγορά και άλλων οινοποιητικών μονάδων τις οποίες βολιδοσκοπεί. Πρόσφατα η Premia Properties συνέπραξε με τον όμιλο ΤΕΜΕΣ, αποκτώντας το 50% της εταιρείας Navarino Vineyards (το υπόλοιπο 50% παρέμεινε στην ΤΕΜΕΣ, της οποίας η οινοποιητική επιχείρηση είναι θυγατρική).