MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:

ΔΕΥΑΛ: Πως θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας για να μη σας κόψουν το νερό

ΔΕΥΑΛ: Πως θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας για να μη σας κόψουν το νερό

Από 13 Μαΐου για όσους έχουν ανεξόφλητους περισσότερους από δύο λογαριασμούς…

Τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους με δόσεις, ανακοίνωσε στους πελάτες της η ΔΕΥΑ Λαμίας προκειμένου να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κόψει το νερό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής και τη ευθύνη της απέναντι στην προστασία του φυσικού πόρου.

Όπως επισημαίνει η δημοτική επιχείρηση η διακοπή της υδροδότησης είναι ανεξάρτητη τόσο από το ύψος της ληξιπρόθεσμης οφειλής, όσο και από το εάν το ακίνητο είναι μισθωμένο ή μη.

Οι διακοπές υδροδότησης εκτελούνται κατά σειρά προτεραιότητας βάσει κριτηρίων με κυρίαρχα την υλοποίηση των αιτημάτων των ιδιοκτητών, τα μισθωμένα ακίνητα και τις γενικά υψηλές οφειλές, κριτήρια που επίσης δεν είναι δεσμευτικά για την ΔΕΥΑΛ. Το αίτημα που διεκπεραιώνεται, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, είναι η εντολή διακοπής υδροδότησης, εκ μέρους ιδιοκτήτη‐ εκμισθωτή, ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής.

Στην ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΛ αναφέρει και τ απαρακάτω:

«Επιπρόσθετα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, συνιστάται η ταυτοποίησή τους η οποία μπορεί να γίνει στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ. Με την ταυτοποίηση (η οποία μάλιστα από το προαναφερθέν νομικό πλαίσιο συνιστά υποχρέωση κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου) και τη χορήγηση στην ΔΕΥΑΛ στοιχείων επικοινωνίας, η ΔΕΥΑΛ, μολονότι δεν υποχρεούται, επιθυμεί και δύναται να ενημερώνει τον πελάτη (δηλαδή τον ιδιοκτήτη του υδρευόμενου ακινήτου με τον οποίο συμβάλλεται) αλλά και τον άμεσα υδρευόμενο (δηλαδή τον μισθωτή στην περίπτωση μισθωμένου ακινήτου) για την επικείμενη διακοπή της υδροδότησης, καθώς και για γενικότερα θέματα που τον αφορούν (ύπαρξη ληξιπρόθεσμης οφειλής, αυξημένη κατανάλωση, επικείμενη ακύρωση διακανονισμού λόγω αθέτησής του, δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης της τυχόν υπάρχουσας οφειλής, αδυναμία λήψης ένδειξης, κ.λ.π.), θέματα που σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικά ιδίως για τον ιδιοκτήτη − εκμισθωτή ενός μισθωμένου ακινήτου προκειμένου αυτός να έχει την εικόνα του υδρευόμενου ακινήτου ιδιοκτησίας του, για το οποίο άλλωστε είναι υπόχρεος απέναντι στην ΔΕΥΑΛ».

Βασική παράγραφος αποτελεί η ειδοποίηση ότι από τις 13 Μαΐου 2024 θα εκκινήσουν αναστολές υδροδότησης.

Οι αναστολές υδροδότησης αφορούν στους πολίτες που έχουν ανεξόφλητους περισσότερους από δυο λογαριασμούς ανεξάρτητα από το ποσό της συνολικής οφειλής. Δίνεται η δυνατότητα για το χρονικό διάστημα μέχρι και την 10η Μαΐου 2024 για την οικονομική τακτοποίηση – ρύθμιση οφειλών των καταναλωτών, «ώστε να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση των αναστολών υδροδότησης. Σε περίπτωση εφ’ άπαξ καταβολής, διαγράφονται οι προσαυξήσεις».

Η αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών μπορεί να γίνεται στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ και ηλεκτρονικά στη σελίδα της ΔΕΥΑΛ (www.deyalamias.gr).