MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:

ΣΔΕ Λαμία: Ο υποστηρικτικός ρόλος της Εκπαίδευσης στη βιωσιμότητα

ΣΔΕ Λαμία: Ο υποστηρικτικός ρόλος της Εκπαίδευσης στη βιωσιμότητα

Το πρόγραμμα Erasmus+ και η μετακίνησή τους στην Αττάλεια της Τουρκίας…

Με την οικολογική βιωσιμότητα και την εφαρμογή της στην σχολική ζωή, την κοινωνική βιωσιμότητα, την οικονομική βιωσιμότητα και την ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας με πρακτικές εφαρμογές, ασχολήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Λαμίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του ΣΔΕ, «Ζούμε σε μια περίοδο ακραίων φαινομένων στον πλανήτη μας. Την καταστροφική επίδρασή τους τη βλέπουμε στην κλιματική αλλαγή, στους ιδιαίτερους πολέμους μεγάλης διάρκειας και τη δυστυχία που φέρνουν στους ανθρώπους, στην οικονομική ανέχεια των πολιτών, στις τεταμένες οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις, στην αύξηση της μετανάστευσης, της εγκληματικότητας κ.α.

Συνεπώς η έννοια της «Βιωσιμότητας» είναι επίκαιρη και σημαντική. Μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την επιβίωση των ατόμων, των οικογενειών, των κοινωνιών και του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη μας.

Η Εκπαίδευση καλείται να διαδραματίσει ένα από τους βασικούς υποστηρικτικούς ρόλους σ’ αυτή τη βιωσιμότητα».

«Στο περιβάλλον των ενηλίκων μαθητών του σχολείου, ο στόχος είναι όχι μόνο η αποφυγή του κοινωνικού τους αποκλεισμού, αλλά και η ανάπτυξη δεξιοτήτων ώστε να διατηρήσουν τη ζωτική τους ενέργεια, τη δύναμη της υγείας τους, τις ελπίδες, τους δεσμούς με την κοινωνία, να διαχειρίζονται τη συναισθηματική και κοινωνική τους βιωσιμότητα, να ζήσουν πιο ικανοποιητική και παραγωγική ζωή, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο», προσθέτουν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λαμίας, που θεωρούν ότι το συγκεκριμένο έργο ενισχύει τις ικανότητές τους ώστε να παρέχουν αποτελεσματική εκπαίδευση συναισθηματικής και κοινωνικής βιωσιμότητας, οδηγώντας σε βελτιωμένα αποτελέσματα τους ενήλικες μαθητές.