MENU
weather-icon 21 oC
Αναζήτηση:

Εφοριακοί εκβίαζαν επιχειρηματίες - Συνέλαβαν διευθύντρια ΔΟΥ και τέσσερις υπαλλήλους

Εφοριακοί εκβίαζαν επιχειρηματίες - Συνέλαβαν διευθύντρια ΔΟΥ και τέσσερις υπαλλήλους

Εφοριακοί της ΔΟΥ Χαλκίδας είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση και έπαιρναν χρήματα από επιχειρηματίες.

«Απόβαση» στη Χαλκίδα πραγματοποίησαν σήμερα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρονται να συμμετέχουν εφοριακοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν προβεί σε συλλήψεις υπαλλήλων της τοπικής ΔΟΥ, με τον αριθμό αυτών να παραμένει μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστος.

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από εφοριακούς υπαλλήλους και ιδιώτες, που δραστηριοποιούνταν σε διευκολύνσεις, πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Μάλιστα, η αρχηγός της οργάνωσης, προϊστάμενη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει το συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Δείτε βίντεο:

Δείτε νέο βίντεο: