MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:

Πραγματοποιήθηκαν στην «ΚΑΛΥΒΑ ΣΤΕΦΑΝΗ» οι εκδηλώσεις για την έναρξη του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών

Πραγματοποιήθηκαν στην «ΚΑΛΥΒΑ ΣΤΕΦΑΝΗ» οι εκδηλώσεις για την έναρξη του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών

Η Σπερχειάδα τίμησε και φέτος την επέτειο του Μαΐου του 1942…

Την Κυριακή 26 Μαΐου του 2024 πραγματοποιήθηκαν με σεβασμό οι εκδηλώσεις εορτασμού τιμής για την έναρξη του οργανωμένου ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών τον Μάιο του 1942 στην «ΚΑΛΥΒΑ ΣΤΕΦΑΝΗ» στη Σπερχειάδα.

Μετά το πέρας προσέλευσης των επισήμων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Κύριλλο Πάρη και εκφωνήθηκε η ομιλία της ημέρας από την φιλόλογο – αρχαιολόγο κα. Δημοπούλου Ευαγγελία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων κ. Μπαγινέτας Κωνσταντίνος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Σαρακιώτης Ιωάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδας κ. Σανίδας Ηλίας, ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης κ. Χαντζής Γεώργιος, ο Διευθυντής του επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας Ταξίαρχος Γόνης Βασίλειος, ο εκπρόσωπος του Ανωτέρου Διοικητή Φρουράς Λαμίας Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Καρακικές Απόστολος, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακρακώμης Υποπυραγός Καρκάνης Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σπερχειάδας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μακρακώμης , τοπικοί σύμβουλοι της Κοινότητας Σπερχειάδας, η κα. Βασιλική Κόκοτα μέλος του Δ.Σ του Σωματείου «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης», Εκπρόσωποι κομμάτων, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων και Κάτοικοι του Δήμου.