MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:

Πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στον ποταμό Βελλά

Πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στον ποταμό Βελλά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στα πλαίσια του 4ου Trash Festival, την Κυριακή 2 Ιουνίου περισσότεροι από 60 εθελοντές των ομάδων Save Your Hood και Wheeling2help πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό στον ποταμό Βελλά στην Παλαιοκερασιά.

Ήταν μια αρκετά απαιτητική δράση καθώς ένας τεράστιος όγκος απορριμάτων με κάθε λογής σκουπίδια έχει πεταχτεί στην άκρη του χωματόδρομου και στις όχθες του ποταμού και η πρόσβαση και η απομάκρυνσή τους είναι πολύ δύσκολη.

Έτσι λοιπόν, εθελοντές του Save Your Hood από όλη την Ελλάδα που συναντήθηκαν στις Ράχες Φθιώτιδας για το 4ο Trash Festival και εθελοντές του Wheeling2help από Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Ισπανία, Τανζανία, Μεξικό, Νιγηρία, Ιορδανία και Γουαδελούπη ένωσαν τις δυνάμεις τους, και με ανθρώπινες αλυσίδες συγκέντρωσαν και απομάκρυναν περισσότερα από 20.000 λίτρα (200 μεγάλες σακούλες) σκουπίδια.

Δυστυχώς από τις όχθες του ποταμού απομακρύνθηκαν καναπέδες, καρέκλες, τηλεοράσεις, χαλιά, ρούχα, τενεκέδες, κουβάδες, και άλλα πολλά. Είναι κρίμα σε ένα τέτοιο φυσικό παράδεισο να πετάει κόσμος καρότσες ολόκληρες σκουπίδια και φυσικά χωρίς να τιμωρείται.

Αυτή είναι η παιδεία και περιβαλλοντική συνείδηση που θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά μας;

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον που είναι το σπίτι μας και οι μικρές καθημερινές πράξεις κάνουν τη διαφορά.

Δείτε φωτογραφίες από την εθελοντική δράση: