MENU
weather-icon 24 oC
Αναζήτηση:

Απεβίωσε ασθενής στο ΓΝ Βόλου που είχε εισαχθεί με σηπτικό σοκ και γαστρεντερίτιδα

Απεβίωσε ασθενής στο ΓΝ Βόλου που είχε εισαχθεί με σηπτικό σοκ και γαστρεντερίτιδα

Από τον Αλμυρό ήταν η άτυχη γυναίκα….

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Βόλου και ειδικότερα στο δήμο Ρήγα Φεραίου μετά τα απανωτά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, που ανάγκασε να επέμβει ο ΕΟΔΥ και να βγάλει έκτακτο ενημερωτικό δελτίο, καθώς μέχρι την 1η Ιουνίου είχε καταγράψει σε ΚΥ Βελεστίνου και ΓΝ Βόλου πάνω από 40 κρούσματα.

Και ενώ σήμερα Δευτέρα 3/6/2024 μετέβη στην περιοχή επιπλέον κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ενισχύσει την περαιτέρω εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση, η Διοίκηση του ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο» ενημέρωσε αναλυτικά για όλες τις τελευταίες εισαγωγές, κάνοντας λόγο και για μια γυναίκα που εισήχθη την Κυριακή (2/6) στο Νοσοκομείο με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα.

Η κατάσταση επισήμως έχει ως εξής:

«Από τις 27 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν φτάσει στο Αχιλλοπούλειο 34 ασθενείς, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικες. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες, οι δύο στη Β Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ.

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας

Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο

Μια ασθενής που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 2/6 και απεβίωσε 3/6 4:20 από την περιοχή του Αλμυρού

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Από τις 8:00 σήμερα δεν υπάρχει κάποιο νέο περιστατικό».