MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδας για την επιλογή ίδρυσης Ογκολογικής Κλινικής στο ΓΝ Λαμίας

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδας για την επιλογή ίδρυσης Ογκολογικής Κλινικής στο ΓΝ Λαμίας

«Εξυπηρετεί γεωγραφικά και μειώνει την ταλαιπωρία περισσοτέρων ασθενών»…

Θέση στη συζήτηση που άνοιξε από τη Θεσσαλία που ζητούν να μη γίνει η Ογκολογική Κλινική με Ακτινοθεραπεία στο Νοσοκομείο Λαμίας αλλά στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, παίρνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδας.

Ο Σύλλογος υποστηρίζει την ορθότητα πίσω από την επιλογή της ίδρυσης της ογκολογικής στης Λαμίας με την παρακάτω επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Με την παρούσα, ως σύλλογος καρκινοπαθών κεντρικής Ελλάδας θα θέλαμε να τοποθετηθούμε επί των αντιδράσεων που ασκούνται κατά της αποφάσεως της 5ης ΥΠΕ για την ίδρυση ογκολογικής κλινικής στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ.

Αρχικά, επισημαίνουμε το πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης του νομού μας, η οποία εξασφαλίζει την μείωση της ταλαιπωρίας της μετακινήσεως των ασθενών καθώς και του κόστους μετακίνησης από πλευράς ασθενών και κράτους.

Συνεχίζοντας να υπενθυμίσουμε το ήδη υπάρχον ογκολογικό τμήμα στο Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ στο οποίο υπάρχουν και λειτουργούν όλες οι απαραίτητες ειδικότητες και κλινικές.

Το ζητούμενο μέσα από την ίδρυση μίας νέας ογκολογικής κλινικής, είναι η παροχή στον καρκινοπαθή ασθενή, θεραπεία στον τόπο του χωρίς ταλαιπωρία.

Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλούμε, την τοποθέτηση επί του θέματος και των υπολοίπων αρμοδίων του νομού μας