MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη σήμερα

Υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη σήμερα

Η Φθιώτιδα και η Βοιωτία είναι σήμερα μέσα στις περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως και χθες, που ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 38º C.

Δύσκολη ημέρα η σημερινή για τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία και άλλες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, αφού η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας κατά τόπους τους 39 (ίσως και τους 40) βαθμούς Κελσίου.

Και χθες Δευτέρα (3/6) η θερμοκρασία σε Φθιώτιδα και Βοιωτία ξεπέρασε κατά τόπους τους 38 βαθμούς, δημιουργώντας μια αποπνιχτική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την σκόνη.

Η πρώτη μεγάλη ζέστη του καλοκαιριού είναι εδώ και όπως όλα δείχνουν το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Γιώργο Τσατραφύλλια.

Μάλιστα, ο γνωστός μετεωρολόγος με ανάρτησή του στο Facebook για τον καιρό σημειώνει πως μέχρι τις 15 Ιουνίου θα σημειωθούν εκτεταμένα και διαδοχικά κύματα ζέστης. Τα κύματα ζέστης θα παραπέμπουν σε θερμοκρασίες καύσωνα, ωστόσο, το βράδυ ο καιρός θα δροσίζει.

Ο ίδιος σημειώνει πως από σήμερα εκδηλώνεται το πρώτο κύμα καύσωνα, το οποίο θα αρχίσει να υποχωρεί την Πέμπτη.

«Το πρώτο κύμα ζέστης αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Τρίτη 4/6 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες (37 με 40 βαθμούς) να εκδηλώνονται στις εξής περιοχές: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Πελοπόννησο» αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος

«Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τετάρτη ωστόσο την Πέμπτη το πρώτο κύμα ζέστης θα αποκλιμακωθεί για να έρθει ένα δεύτερο από το Σάββατο 8/6».

Σύμφωνα με την ΕΜΥ καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες:

Για σήμερα Τρίτη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 και στο ανατολικό Αιγαίο τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε στα ορεινα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα παραμείνει όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα νότια και θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06-06-2024
Στα δυτικά και τα κεντρικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξήμενες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός τις περισσότερες ώρες της ημέρας, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.