MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Σαρακιώτης για το Ογκολογικό Λαμίας: «Να πάρουν θέση όσοι φορούν τη ‘’φανέλα’’ της Φθιώτιδας»

Σαρακιώτης για το Ογκολογικό Λαμίας: «Να πάρουν θέση όσοι φορούν τη ‘’φανέλα’’ της Φθιώτιδας»

«Στηρίζουμε την ανέγερση του Ογκολογικού Κέντρου», δηλώνει κατηγορηματικά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

Για το θέμα της επικείμενης ανέγερσης του Ογκολογικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην πόλη της Λάρισας και τη Θεσσαλία, τοποθετείται μέσω δήλωσής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Αναλυτικότερα σημειώνει:

«Τα όσα σημειώνονται στη δημόσια σφαίρα αναφορικά με την ανέγερση του Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από φορείς της Λάρισας και της Θεσσαλίας, καθιστούν επιβεβλημένη την τοποθέτηση όλων όσων φορούν τη “φανέλα” της Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της άσκησης των θεσμικών καθηκόντων τους.

Είναι φυσιολογικό και θεμιτό κάθε περιοχή να διεκδικεί το καλύτερο για αυτή και να διατυπώνει τις δικές της αιτιάσεις για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της. Είναι όμως επιβεβλημένο να υπενθυμιστεί ότι, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας συνιστά το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και την τελευταία τριετία έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα, πρωτίστως σε ότι αφορά την υποστελέχωσή του και τη συνεχιζόμενη αποχώρηση υγειονομικού προσωπικού.

Κάθε ενέργεια ενίσχυσής του οφείλουμε να τη χαιρετίζουμε και να την υπερασπιζόμαστε. Κατά συνέπεια, η απόφαση για την επικείμενη ανέγερση του Ογκολογικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας συνιστά μία θετική εξέλιξη για την περιοχή μας, η οποία δεν στερεί τίποτε απολύτως από νοσηλευτικά ιδρύματα άλλων περιοχών. Εντούτοις, η προσπάθεια αυτή οφείλει να έχει την απαραίτητη συνέχεια, αφού κάθε υποδομή για να καταστεί αποτελεσματικά λειτουργική επ’ ωφελεία της τοπικής μας κοινωνίας και των συμπολιτών μας, χρειάζεται επαρκή αριθμό ιατρονοσηλευτικού προσωπικού το οποίο παρά τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες των Κυβερνώντων ακόμη εκλείπει, σε βαθμό που η λειτουργία άλλων τμημάτων του να είναι οριακή