MENU
weather-icon 24 oC
Αναζήτηση:

ΛΑΡΚΟ: Απέτρεψαν εταιρία μεταφοράς καυσίμων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου

ΛΑΡΚΟ: Απέτρεψαν εταιρία μεταφοράς καυσίμων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου

«Όποιο υλικό φεύγει από την ΛΑΡΚΟ το θεωρούμε κλοπή», διαμηνύουν οι εργαζόμενοι…

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις και ενόψει της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων στις 18 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ζητούν από την Κυβέρνηση να σεβαστεί την προσωρινής διαταγής ακύρωσης των απολύσεων για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους (και αυτούς στους εργολάβους).

Ωστόσο στις 4/6/2024, η Ειδική Διαχείριση έστειλε εταιρεία μεταφοράς καυσίμων στις εγκαταστάσεις προπανίου και μαζούτ του εργοστασίου.

Στον εκπρόσωπο της οι εργαζόμενοι διαμήνυσαν τα παρακάτω:

«Εδώ και πάρα πολλούς μήνες, τα σωματεία, οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των τμημάτων σας έχουν τονίσει με επιστολές, υπομνήματα και εκθέσεις, τα μη διαχειρίσιμα προβλήματα ασφάλειας που θα προκύψουν εάν απολυθούν οι εργαζόμενοι. Τα σωματεία μάλιστα έχουμε καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κοινοποιώντας το σχετικό φάκελο και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Μας γράψετε στα παλιά σας τα παπούτσια. Πριν 22 μέρες μας απολύσατε όλους. Εάν σήμερα είμαστε εδώ εργαζόμενοι και διευθυντές, αυτό το οφείλουμε στον αγώνα και την απόφαση του δικαστηρίου, εσείς μας απολύσατε.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε συμβούλους που παρέλαβαν σε πλήρη λειτουργία την μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την διέλυσαν σπαταλώντας 110 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλα 380 από πωλήσεις της παραγωγής.

Μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα και να βγει η απόφαση, δεν θα ακουμπήσετε τίποτα από την περιουσία της ΛΑΡΚΟ.

Εφόσον ο νόμος προβλέπει την μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη εν λειτουργία και εφόσον η διαδικασία της μεταβίβασης είναι σε εξέλιξη αναμένοντας την απόφαση του ΣτΕ, όποιο υλικό φεύγει από την ΛΑΡΚΟ το θεωρούμε κλοπή.

Δεν θα πράξετε καμία ενέργεια χωρίς να το γνωρίζουν τα Σωματεία. Εδώ ζούμε, κατοικούμε, στεγάζονται ιατρεία και σχολεία, φοβόμαστε για την ασφάλεια μας και δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη.

Είμαστε στην διάθεση σας, εάν θέλετε να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για το σύνολο των προβλημάτων που αναφέρονται στις εκθέσεις επικινδυνότητας, αλλά δεν ακουμπάτε τίποτα μέχρι τότε.

Μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου έχετε την υποχρέωση να μας πληρώνεται και να μεριμνάτε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες παραμονής των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Από αυτή την άποψη να λύσετε σήμερα κιόλας το πρόβλημα με την ψυχή και το νερό μέσα στο εργοστάσιο».